Και ενώ το teasάρισμα της Aventador SVJ συνεχίζεται από την Lamborghini -μέσα από μια σειρά από videos- το μείζον ερώτημα μέχρι να παρουσιαστεί επίσημα το μοντέλο είναι ο χρόνος που έκανε στο Nurburgring Nordschleife. Εδώ και περίπου τέσσερις μήνες έχουν κυκλοφορήσει φήμες ότι η σκληροπυρηνική έκδοση της Aventador έκανε νέο ρεκόρ γύρου στο Nurburgring Nordschleife, πριν λίγα λεπτά η ιταλική ανέφερε με κάθε επισημότητα ότι ο “ταύρος” έκανε χρόνο 6 λεπτών και 44,97 δευτ., “κλέβοντας” το ρεκόρ από την 911 GT2 RS, η οποία έχει γράψει χρόνο 6 λεπτών και 47,25 δευτ.

Οδηγός ήταν ο Marco Mapelli, με το αυτοκίνητο να φορούσε τα P Zero Trofeo R της Pirelli, τα οποία προσφέρονται προαιρετικά μαζί με τα P Zero Corsa. Αυτό σημαίνει ότι η Aventador SVJ είναι η νέα “βασιλισσα” στο ‘Ring. Θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου για να μάθουμε όλες τις λεπτομερείες του αυτοκινήτου, αλλά μέχρι τότε αυτά που ξέρουμε είναι ότι τα αρχικά SV προέρχονται από τις λέξεις Super Veloce, ενώ το J από το Jota. Όπως έχουμε δει από spy φωτογραφίες, το αυτοκίνητο διαθέτει πληθώρα αεροδυναμικών τροποποιήσεων, όπως νέο κάλυμμα του κινητήρα, νέους αεραγωγούς, τεράστιο διαχύτη, καθώς και διπλές απολήξεις της εξάτμισης, στο κέντρο του πίσω μέρους, όπως ακριβώς και η Huracan Performante.

Ακόμα, διακρίνεται ένα μικρό shark fin, ενώ στο εμπρός μέρος, νέος είναι ο προφυλακτήρας, με ένα ευμεγέθη splitter, ενώ φαίνεται να υπάρχουν και εδώ οι αεροδυναμικές λύσεις του ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva). Μηχανικά είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο ατμοσφαιρικός 6,5-λίτρων V12 κινητήρας θα είναι πιο δυνατός, με εκτιμώμενη απόδοση τα 770 άλογα και τα 750 Nm ροπής.