H Abarth ανανεώνει την γκάμα του 595

Σχετικά άρθρα

Η Abarth ανακοίνωσε την αναβάθμιση της γκάμα του 595, η οποία πλέον έχει νέα δομή, καθώς και άλλες, μικρότερες αλλαγές. Ανεξαρτήτως έκδοσης αμαξώματος (hatchback ή convertible), η γκάμα αποτελείται πλέον από πέντε διαφορετικά μοντέλα: το 595, το 595 Pista, το 595 Turismo, το 595 Competizione και το ειδικό 695 Rivale.

Το καθένα διαθέτει διαφορετική ιπποδύναμη από τον αναβαθμισμένο 1,4-λίτρων T-Jet κινητήρα, ο οποίος συμμορφώνεται πλέον με τις εκπομπές Euro 6D-Temp. Όλα τα μοντέλα της γκάμας έχουν ειδικά χαρακτηριστικά που έχουν επιλεγεί για να επιβεβαιώσουν την sport τους φύση και να ενισχύσουν την απόδοση. Για παράδειγμα, το εμπρός μέρος έχει επανασχεδιαστεί και διαθέτει μια πολύ μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα για να βελτιώσει τη διαχείριση της θερμότητας στο χώρο του κινητήρα, αυξάνοντας την ικανότητα ψύξης κατά 18%.

Ακόμα, όλα τα μοντέλα διαθέτουν πολυελλιπτικά φωτιστικά σώματα και LED φώτα ημέρας ως στάνταρ εξοπλισμό, με τα φώτα xenon να διατίθενται κατόπιν παραγγελίας.

595

Στην βάση υπάρχει το 595, με τον κινητήρα να αποδίδει 145 άλογα με 206 Nm ροπής, για να ακολουθήσει το 595 Pista, ο οποίος παράγει 160 άλογα και 230 Nm ροπής, διαθέσιμα από τις 3.000 σ.α.λ. Για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 7,3 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 216 χλμ/ώρα, με τον κινητήρας να συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο 5-τάχυτο κιβώτιο ή προαιρετικά με ένα robotised σειριακό.

595 Pista

Το Pista πλέον διαθέτει στάνταρ την εξάτμιση Record Monza Attivo, η οποία εξοπλισμένη με μια ενεργή βαλβίδα που ελέγχεται από το κουμπί Sport. Πατώντας αυτό, ανοίγει η βαλβίδα εξαγωγής και ο βρυχηθμός του κινητήρα γίνεται πιο βαθύς και έντονος. Ακόμα, πατάει σε ζάντες 17 ιντσών και ελαστικά διαστάσεων 205/45, και μέσα τους φωλιάζουν διάτρητοι/αεριζόμενοι εμπρός δίσκοι, διαμέτρου 284×22 χλστ., με αγωνιστικά τακάκια Ferodo HP 1000, και πίσω απλοί δίσκοι διαμέτρου 240×11 χλστ.. Η πίσω ανάρτηση είναι της Koni και διαθέτει τεχνολογία FSD, τα ελατήρια είναι της Eibach.

595 Turismo

Έπειτα, το 595 Turismo στοχεύει σε πελάτες που θέλουν περισσότερο στυλ, αποκλειστική κομψότητα, λεπτότητα και ραφινάρισμα, άνεση και σπορτίφ αίσθηση προσανατολισμένη στον κόσμο του “Gran Turismo”. Γι ‘αυτό εξοπλίζεται με δερμάτινη ταπετσαρία στο εσωτερικό και ένα αποκλειστικό ασημί ματ Asfalto Grey χρώμα, φιμέ πίσω παράθυρα, λεπτομέρειες χρωμίου. Ο κινητήρας αποδίδει 165 άλογα, ενώ υπάρχουν βελτίωσεις στη γεωμετρία της ανάρτησης και το σύστημα πέδησης.

595 Competizione

Στην κορυφή της γκάμας του 595 υπάρχει η έκδοση Competizione, το πιο “σκληροπυρηνικό” εξ αυτών, με τον κινητήρα να αποδίδει 180 άλογα και 250 Nm ροπής. Αυτό προαιρετικά διαθέτει μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ πατάει στα αμορτισέρ FSD (Frequency Selective Dampers) της Koni σε όλες τις άκρες, που βελτιώνουν σημαντικά την συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δρόμο. Αυτά συνδυάζονται με τα κόκκινα ελατήρια της Brembo που διαθέτουν επικάλυψη σιλικόνης, ενώ ειδικά για το Competizione, οι αντιστρεπτικές τόσο εμπρός, όσο και πίσω, είναι παχύτερες.

Ακόμα φοράει την εξάτμιση Record Monza Attivo και τα σπορ καθίσματα “Abarth Corse by Sabelt”, νέες 17άρες ζάντες αλουμινίου Supersport, κατακόκκινες τετραπίστονες αλουμινένιες monoblock δαγκάνες της Brembo στον εμπρός άξονα, που πιέζουν αεριζόμενους δίσκους 305×28 χλστ., ενώ πίσω υπάρχουν μονοπίστονες δαγκάνες με δίσκους διαμέτρου 240×11 χλστ.

Για τα 0-100 χλμ/ώρα ανακοινώνεται ότι το αυτόματο χρειάζεται 6,9 δευτ. και 6,7 το χειροκίνητο, ενώ -μαζί με το 595 Pista- διατίθεται σε ένα ολοκαίνουριο πράσινο χρώμα, το Adrenalina Green.

695 Rivale

Τέλος, Abarth σε συνεργασία με την Riva συνεχίζουν την έκδοση 695 Rivale. Ο λόγος δημιουργίας του μοντέλου είναι προκειμένου να εορταστούν τα 175στα γενέθλια της εταιρίας κατασκευής σκαφών, με το 695 Rivale να προσφέρεται τόσο με κλειστή οροφή όσο και ως cabrio και να είναι βαμμένο σε Riva Evening Blue και Shark Grey χρώμα, έχοντας μια διπλή πράσινη ρίγα να διατρέχει το σώμα.

Στο εσωτερικό συναντάμε carbon και μπλε διακοσμητικά, με τα ξύλινα διακοσμητικά μαόνι για το ταμπλό να βρίσκονται στον πρόσθετο εξοπλισμό. Επίσης υπάρχουν νέες ζάντες αλουμινίου, ειδικά σηματάκια και μαύρες/μπλε δερμάτινες επενδύσεις. Υπάρχουν σατινέ χρωμιομένες χειρολαβές και κίνηση παίρνει από τον 1.400αρη κινητήρα απόδοσης 180 ίππων με 250 Nm ροπής. Ζυγίζει 1.045 κιλά, τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 6,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 225 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...