Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη εβδομάδα (από 3 έως 9 Σεπτεμβρίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στην παράβαση της μη χρήσης ζώνης ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό, από 644 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 10.284 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.207 παραβάσεις για τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Αττικής (94), του Ηρακλείου (88), των Σερρών (58), της Ηλείας (48), της Αχαΐας (45), της Πιερίας (45) και της Πρέβεζας (44).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

 • Bon Viveur

  έγραψαν και τους εαυτούς τους για μη χρήση ζώνης ασφαλείας?…

 • KOSMASK

  Δυστυχώς είναι ελάχιστες αυτές οι κλήσεις για την ζώνη μόνο!
  Αφοσον ο Έλληνας δεν γνωριζει τι θα πει παιδεία,τουλάχιστον με τον μόνο πόνο που νιώθει,την τσέπη του,ίσως να το ξανασκεφτεί και να βάλει την ζώνη ασφαλείας που σώζει ζωές!

 • SkidRAW

  μονο με τον μπαμπουλα απο πανω μας ξερουμε, μας αξιζουν τα χειροτερα, δεν στεναχωριεμαι για τιποτα…το θεμα ειναι οτι μπορουμε να βγαλουμε και λεφτα απο αυτον τον κοσμο και δεν το κανουμε…τι 1.207 κλησεις? αυτο ειναι δειγμα 2 ωρων αστυνομευσης.

 • Herc

  Ελα τα ταμεια χρεαζονται γεμισμα.Χεστηκαν για την υγεια των οδηγων.Εαν το κρατος ενδιαφερονταν για τους πολιτες, θα παρειχε δυνατοτητες για αλλαγη αυτοκινητου με συνγχρονα και οχι η κατοχη αυτοκινητου να ειναι αδικημα και πολυτελεια.

 • nikos avramides

  ποιος ειναι ο λογος που τα δημοσιευουν?κανανε κανενα κατορθωμα?
  μηπως να τους πουμε και μπραβο?

  • να βγει και καλα βρωμα οτι γραφουν !!!! αλλα μεις κλασικα..στα @@ μας !!! χοχοχοχοοχοχ