Η BMW M3 E30 έχει γίνει ήδη κλασικό, και κατά συνέπεια εξαιρετικά επιθυμητό αυτοκίνητο. Εκτός από την απλή, κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας της υπήρχε και η Evolution I με τα 200 άλογα από τον 2,3 λίτρων, ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο.

Όμως αυτή που βλέπεις στις φωτογραφίες, δεν είναι μία Evolution I, αλλά μία Evolution II. Ο κινητήρας είναι ακόμα ισχυρότερος (220 ίπποι), οι τροχοί είναι της BBS και ελαφρώς μεγαλύτεροι, το βάρος ελαφρώς λιγότερο (1.200 κιλά), έχει αεραγωγούς αντί για φώτα ομίχλης, το τιμόνι έχει αντικατασταθεί με ένα μεταγενέστερο της M Sport ενώ έχει και άλλες μικρές τροποποιήσεις.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε τον Μάρτιο του 1988, με τον πρώτο ιδιοκτήτη να το παραλαμβάνει στις 18 Αυγούστου του ίδιο χρόνου. Αυτός την κράτησε μόλις έξι μήνες, καθώς την επέστρεψε στην αντιπροσωπεία της BMW ως προκαταβολή για να είναι ο πρώτος που θα παραλάβει στην Αγγλία την M3 Sport Evolution (Evo III).

Συνολικά έχει διανύσει σχεδόν 100.000 χλμ., και είναι η 247ή από τις 500 που παρήχθησαν συνολικά. Είναι βαμμένη σε κόκκινο (Misano red) χρώμα, με την M3 Evo II να ήταν διαθέσιμη σε μόνο δύο ακόμα χρώματα (Macao Blue, Nogaro Silver).

Ο τελευταίος ιδιοκτήτης έχει στην κατοχή του για 16 χρόνια και το 2015 πραγματοποίησε μια εκτενής ανακατασκευή του αμαξώματος. Η κατάσταση του αυτοκίνητου είναι εξαιρετική, περιγράφεται απλώς ως “αψεγάδιαστη”, με την εκτιμώμενη τιμή πώλησης από τον οίκο Silverstone Auctions να κυμαίνεται μεταξύ 60.000 και 70.000 λιρών Αγγλίας (€67.412 με €78.647), κάτι που φαίνεται ότι οι τιμές του μοντέλου έχουν σχετικά “πέσει”.