Τον Μάϊο του 2017, η McLaren P1 LM έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής (έστω περιορισμένης) στο Nurburgring, μιας και κατάφερε να σημειώσει χρόνο 6:43,2. Στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, όμως, η Lanzante -που είναι υπεύθυνη από την McLaren για την παραγωγή του μοντέλου- πήγε στην Αμερική και το Pikes Peak. Όχι για να γράψει χρόνο, απλά για να μας χαρίσει 13 λεπτά οπτικής και ηχητικής απόλαυσης.

Ο χρόνος που έγραψε στην διάσημη ανάβαση του Pikes Peak στα Βραχώδη Όρη ήταν 12 λεπτά και 48 δευτ., δηλαδή περίπου 5 λεπτά πιο αργός από τον φετινό χρόνο-ρεκόρ του ηλεκτρικού Volkswagen I.D. R.

Να σου θυμίσω ότι οι αλλαγές της P1 LM ξεκινούν από τον κινητήρα, με την μεγαλύτερη αλλαγή να είναι στο hardware του 3,8-λίτρων V8 κινητήρα, ο οποίος αποδίδει πλέον 1000 άλογα, όσα και η P1 GTR, με καύσιμο 99 οκτανίων. Στο χώρο του κινητήρα υπάρχει επίχρυση θωράκιση θερμότητας, ενώ οι καταλύτες και οι πολλαπλές εξαγωγής είναι κατασκευασμένοι από το εξωτικό «υπερ-κράμα” Inconel, εξοικονομώντας 4,5 κιλά σε βάρος.

Επιπλέον, τα intercoolers των turbo διαθέτουν ακόμα πιο αποτελεσματικούς πυρήνες, ώστε να διατηρούν τη δύναμη του κινητήρα και σε υψηλότερες θερμοκρασίες λειτουργίας. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να διαβάσεις εδώ.