Το 2011, η Hyundai παρουσίασε για την ευρωπαϊκή αγορά το i40 σε sedan και wagon έκδοση αμαξώματος, το οποίο πρακτικά είναι το Hyundai Sonata που κυκλοφορεί στην Αμερική. Από τότε το μοντέλο έχει υποστεί ένα facelift τον Δεκέμβριο του 2014 και σήμερα βλέπουμε το δεύτερο.

Το μοντέλο -που σημειωτέον δεν εισάγεται στην Ελλάδα- έχει ανανεωμένο σχεδιασμό με νέα φωτιστικά σώματα, την χαρακτηριστική “Cascading Grille” εξαγωνική γρίλια και νέο εμπρός προφυλακτήρα με ενσωματωμένα LED φώτα ημέρας. Η Hyundai προσφέρει επίσης ζάντες ελαφρού κράματος διαφόρων σχεδίων με διάμετρο 16 έως 18 ιντσών.

Η κορεάτικη εταιρία τοποθετεί στο i40 facelift τον νέο πετρελαιοκινητήρα, που πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6d-Temp. Αυτός είναι 1.600 κ.εκ. και προσφέρεται με απόδοση 115 και 136 ίππων, με την ροπή να αγγίζει τα 280 Nm και 320 Nm αντίστοιχα. Και οι δύο συνδυάζονται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ ο ισχυρότερος από τους δύο θα είναι διαθέσιμος και με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Οι αλλαγές στο εσωτερικό περιορίζονται σε νέες επενδύσεις, ενώ νέα είναι τα πάνελ στις πόρτες για να ταιριάζουν με τα χρώματα του σαλονιού. Κατά τα άλλα, το i40 facelift εξοπλίζεται με πληθώρα συστημάτων παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας όπως το Smart High Beam σύστημα που προσαρμόζει αυτόματα τη μεγάλη σκάλα του αυτοκινήτου ανάλογα με τα διερχόμενα οχήματα, το Speed Limit Identification που αναγνωρίζει τα όρια ταχύτητας από τις πινακίδες στο πλάι του δρόμου και τα προβάλει στην νέα TFT οθόνη του πίνακα οργάνων κ.ά.