Το W Series είναι ένα πρωτάθλημα μονοθεσίων μόνο για γυναίκες

Σχετικά άρθρα

Ένα ακόμη βήμα έγινε προκειμένου οι γυναίκες να μπούνε στην Formula 1. Ο λόγος είναι η δημιουργία του πρωταθλήματος W Series, μιας σειράς αγώνων αποκλειστικά για γυναίκες οδηγούς που θα ξεκινήσει από το 2019, με το British Racing & Sports Car Club (BRSCC) να ορίζεται ως ο διοργανωτής του πρωταθλήματος.

Το W Series το στηρίζουν οικονομικά και όχι μόνο, ο David Coulthard και ο Adrian Newey, με τις γυναίκες πιλότους να οδηγούν μονοθέσια της Formula 3 από την Tatuus, με τη πρωταθλήτρια να κερδίσει 500.000 δολάρια για να κυνηγήσει το όνειρό της να φτάσει στη Formula 1, με το συνολικό χρηματικό έπαθλο να φτάνει στο 1,5 εκ. δολάρια.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2019 και θα αποτελείται από 6 αγώνες διάρκειας 30 λεπτών, αρχικά όλοι στην Ευρώπη, ενώ μακροπρόθεσμα θα υπάρξουν αγώνες σε Αμερική, Αυστραλία και Ασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γυναίκες που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα W Series δεν θα είναι “pay drivers” μιας και σε αυτό θα συμμετέχουν μονάχα οι 20 πιο ταλαντούχες οδηγοί. Η συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι δωρεάν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...