Ένα ακόμη βήμα έγινε προκειμένου οι γυναίκες να μπούνε στην Formula 1. Ο λόγος είναι η δημιουργία του πρωταθλήματος W Series, μιας σειράς αγώνων αποκλειστικά για γυναίκες οδηγούς που θα ξεκινήσει από το 2019, με το British Racing & Sports Car Club (BRSCC) να ορίζεται ως ο διοργανωτής του πρωταθλήματος.

Το W Series το στηρίζουν οικονομικά και όχι μόνο, ο David Coulthard και ο Adrian Newey, με τις γυναίκες πιλότους να οδηγούν μονοθέσια της Formula 3 από την Tatuus, με τη πρωταθλήτρια να κερδίσει 500.000 δολάρια για να κυνηγήσει το όνειρό της να φτάσει στη Formula 1, με το συνολικό χρηματικό έπαθλο να φτάνει στο 1,5 εκ. δολάρια.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2019 και θα αποτελείται από 6 αγώνες διάρκειας 30 λεπτών, αρχικά όλοι στην Ευρώπη, ενώ μακροπρόθεσμα θα υπάρξουν αγώνες σε Αμερική, Αυστραλία και Ασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γυναίκες που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα W Series δεν θα είναι “pay drivers” μιας και σε αυτό θα συμμετέχουν μονάχα οι 20 πιο ταλαντούχες οδηγοί. Η συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι δωρεάν.