Η Rolls-Royce και η Faberge συνεργάστηκαν και δημιούργησαν ένα νέο διάσημο αυγό για κάποιον πολύ πλούσιο πελάτη τους. Ο σχεδιασμός του αυγού έγινε από τους σχεδιαστές της Rolls-Royce, Stefan Monro και Alex Innes, μαζί με την Liisa Tallgren του οίκου Faberge.

Μόλις 50 αυγά Faberge έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1917, με το νέο αυγό “Spirit of Ecstasy” να είναι το δεύτερο της κατηγορίας “Imperial Class” από το 1917, μια κατηγορία που αποτελείται αποκλειστικά από τις πιο επιφανείς δημιουργίες του διάσημου οίκου. Αυτό σημαίνει ότι είναι παρόμοιο σε μέγεθος, σε πολυπλοκότητα και σε ποιότητα με τα 50 πρωτότυπα αυγά που κατασκευάστηκαν για τη ρωσική βασιλική οικογένεια και έκαναν τόσο διάσημο τον οίκο Faberge.

Η βάση του νέου αυγού είναι κατασκευασμένη από λευκό χρυσό 18 καρατίων, είναι χαραγμένη στο χέρι και καλύπτεται από μωβ σμάλτο guilloche. Το αυγό σχηματίζεται από “χέρια” ροζ χρυσού που καλύπτονται από στρόγγυλα λευκά διαμάντια 10 καρατίων.

Επίσης πάνω τους συναντάμε μωβ αμέθυστο 390 καρατίων, ενώ στο εσωτερικό τους υπάρχει το Spirit of Ecstasy κατασκευασμένο από χειροποίητους κρυστάλλους, με την αποκάλυψη του αγαλματιδίου να γίνεται μέσω ενός μοχλού που βρίσκεται στη βάση του αυγού.