To Volkswagen ID Buzz Cargo ως όχημα υποστήριξης του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID R Pikes Peak

Σχετικά άρθρα

Στην έκθεση του Detroit του 2017, η Volkswagen παρουσίασε το I.D. Buzz Concept ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό Microbus που αποτελεί την εξέλιξη του Budd-e concept που παρουσιάστηκε στην ίδια έκθεση έναν χρόνο νωρίτερα. Το περσινό καλοκαίρι η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε επίσημα ότι το I.D Buzz Cargo θα μπει στην παραγωγή το 2022.

Στην έκθεση του Los Angeles, που ανοίγει σε ελάχιστες ώρες τις πύλες της, η Volkswagen θα έχει στο περίπτερο της την επαγγελματική έκδοση του I.D Buzz με νέο χρωματισμό και livery. Αυτό δείχνει ότι το αυτοκίνητο προσδιορίζεται ως όχημα υποστήριξης της ομάδας που έκανε ρεκόρ στο Pikes Peak, με το ηλεκτρικό αγωνιστικό I. D. R Pikes Peak.

Το I.D Buzz Cargo concept χρησιμοποιεί και αυτό την MEB πλατφόρμα, διαθέτει αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4 και στο εσωτερικό του έχει τρία καθίσματα, με το μεσαίο να μπορεί να αναδιπλωθεί.

Έχει διαστάσεις 5.048 m μήκος, 1.976 mm πλάτος, 1.963 mm ύψος και μεταξόνιο 3.300 mm. Κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων που συνδυάζεται με κιβώτιο μίας σχέσης, με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα. Έχει τελική ταχύτητα 160 χλμ/ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη) και οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θα προσφέρονται σε χωρητικότητες από 48 kWh έως 111 kWh.

Η αυτονομία που θα προσφέρει κυμαίνεται από τα 330 έως τα 500 χλμ αναλόγως με τις μπαταρίες που θα εξοπλίζεται, με το επαγγελματικό βαν να έχει ωφέλιμο φορτίο 800 κιλών. Η φόρτιση των μπαταριών κατά 80% με χρήση ταχυφορτιστή 150 kW, γίνεται μέσα σε 15 λεπτά για την μπαταρία των 48 kWh και σε 30 λεπτά για την μπαταρία των 111 kWh

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...