Τον περασμένο Μάρτιο, η BMW και Daimler ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε δημιουργήσουν μια εταιρία και να τεθούν απέναντι στην Uber. Πιο συγκεκριμένα, συμφώνησαν να συνεργαστούν για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε νέες υπηρεσίες, όπως ο διαμοιρασμός αυτοκινήτων -car sharing- και η φόρτιση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Με βάση τους όρους της συνεργασίας, η οποία περιλαμβάνει τις μονάδες διαμοιρασμού αυτοκινήτων Car2Go και DriveNow, καθώς και υπηρεσίες στάθμευσης και φόρτισης, οι Daimler και BMW έχουν ποσοστό 50% η κάθε μια στη κοινοπραξία που ίδρυσαν.

Αρχικά, η ολοκλήρωση της ενοποίησης των δύο εταιριών (Car2Go και DriveNow) σε μια είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει στα τέλη του 2018, αλλά λόγω απροσδόκητων καθυστερήσεων αυτό δεν είναι πλέον δυνατό στον χρόνο που απομένει.

Έτσι, η έναρξη της υπηρεσίας μετατέθηκε για τις αρχές του 2019, αρχικά στην Ευρώπη και αργότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού, με τα γραφεία της εταιρίας να βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο. Η νέα carsharing εταιρία θα “βγάλει” στον δρόμο 20.000 αυτοκίνητα σε 31 διεθνείς μεγαλουπόλεις.