1,35 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από τροχαία

Σχετικά άρθρα

Αυτό αναφέρει η τελευταία μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, συμπληρώνοντας ότι ο αριθμός των νεκρών σε τροχαία δυστυχήματα το 2016, που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ανέρχεται σε 1,35 εκατομμύρια, δυστυχώς αυξημένος κατά 100.000 σε σχέση με το 2013.

Το σοκαριστικό είναι ότι ο παραπάνω αριθμός μεταφράζεται σε έναν θάνατο ανά 24 δευτερόλεπτα καθημερινά, δηλαδή μέχρι να ολοκληρώσεις το διάβασμα αυτής της είδησης κάπου στον κόσμο θα χάσουν τη ζωή τους περίπου 3-4 άνθρωποι.

Η 424-σελίδων έκθεση (μπορείς να την διαβάσεις εδώ) παρατηρεί ότι τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παιδιών και νέων ηλικίας 5 έως 29 ετών, με τον μέσο όρο ηλικίας των αποθανόντων να παραμένει σταθερός σε σχέση με τον αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων και αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο.

Άλλο ένα δυσάρεστο στοιχείο της έκθεσης είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων από τροχαία δυστυχήματα το έχουν οι φτωχές χώρες, ενώ σε καμία χώρα αυτής της κατηγορίας δεν έχει καταγραφεί μείωση του αριθμού των θανάτων από τροχαία.

Πιο συγκεκριμένα στις φτωχές χώρες ο κίνδυνος θανάτου από τροχαίο είναι τρεις φορές υψηλότερος σε σχέση με μια πιο πλούσια χώρα. Οι περισσότεροι θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους (26,6) καταγράφεται στην Αφρική και οι λιγότεροι (9,3) στην Ευρώπη.

Τέλος, οι περισσότεροι νεκροί είναι πεζοί και ποδηλάτες, σε ποσοστό 26% σε παγκόσμιο επίπεδο, ποσοστό που αυξάνεται στο 44% για χώρες της Αφρικής και 36% για χώρες της ανατολικής Μεσογείου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...
Autoblog.gr