Ο πρώην CEO της Porsche θέλει να σώσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Σχετικά άρθρα

Με τα πρότυπα εκπομπών ρύπων να γίνονται όλο και αυστηρότερα κάθε χρόνο, οι εταιρίες αναπτύσσουν εναλλακτικούς κινητήρες. Ωστόσο μια νέα γερμανική εταιρία, η Micro Wave Ignition AG (MWI), ισχυρίζεται ότι διαθέτει την τεχνολογία που θα σώσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης από την κατάργησή τους.

Η εταιρία υποστηρίζει πως η τεχνολογία της μπορεί να μειώσει τη κατανάλωση βενζίνης και πετρελαίου κατά 30% και τις εκπομπές κατά 80%. Αυτό επιτυγχάνεται με χρήση παλμικών μικροκυμάτων για την ανάφλεξη του καυσίμου, η κατανάλωση του οποίου μειώνεται λόγω της χαμηλότερης θερμοκρασίας στην οποία καίγεται.

Ανάμεσα στους επενδυτές της βρίσκεται και ο Wendelin Wiedeking, πρώην CEO της Porsche, που μαζί με τους άλλους επενδυτές κατέχουν το 20% της εταιρίας, η οποία αναζητά αγοραστή αλλά και έναν διεθνή εταίρο, ώστε να αναπτύξει περαιτέρω την τεχνολογίας της και αυτή να περάσει στη παραγωγή.

Η τεχνολογία της MWI δείχνει ιδιαίτερα υποσχόμενη και αν τελικά δει το φως της παραγωγής, τότε θα αλλάξει το μέλλον των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...