Η Porsche θέλοντας να αποτρέψει τις κλοπές των κλασσικών της μοντέλων ανακοίνωσε πως ετοίμασε μια σειρά αντικλεπτικών συστημάτων γι’αυτά.

Το Porsche Classic Vehicle Tracking μπορεί να τοποθετηθεί από την 356 έως και την Carrera GT. Αποτελείται από κρυμμένους αισθητήρες περιμετρικά του αυτοκινήτου και είναι συνδεδεμένο με ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Porsche, το hardware του συστήματος είναι εξαιρετικά χρονοβόρο να απομακρυνθεί από τον επίδοξο κλέφτη, με τον ιδιοκτήτη να λαμβάνει άμεση ειδοποίηση στο κινητό του τηλέφωνο πως κάποιος προσπαθεί να κλέψει το αυτοκίνητό του, ενώ ενεργοποιείται και η σειρήνα.

Σε περίπτωση που τελικά κάποιος καταφέρει να το κλέψει, τότε το σύστημα ειδοποιεί και τις αρχές, παρέχοντας τους την ακριβή θέση του αυτοκινήτου μέσω του συστήματος παρακολούθησης GPS. Το σύστημα απενεργοποιεί την δυνατότητα εκκίνησης του κινητήρα, με τη συγκεκριμένη λειτουργία να μπορεί να ακυρωθεί μονάχα μέσω του δικτύου εξουσιοδοτημένων συνεργείων της Porsche.

Οι μηχανικοί της Porsche χρειάζονται έως και 4 ώρες για να το εγκαταστήσουν. Το κόστος του ανέρχεται στα 1000 ευρώ, ενώ υπάρχει επιπλέον 20 ευρώ μηνιαία χρέωση.

Η Porsche προσφέρει επίσης μια κλειδαριά για τον λεβιέ του επιλογέα ταχυτήτων. Την ονομάζει “Bear-Lock” και προσφέρεται για τις 986, 987 και 997. Η κλειδαριά κλειδώνει τον επιλογέα ταχυτήτων στην όπισθεν στο χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ στο αυτόματο κιβώτιο η κλειδαριά κλειδώνει τον επιλογέα ταχυτήτων στην θέση “Park”. Η Porsche λέει πως αν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον, τότε θα σχεδιάσει και κλειδαριές και για τα υπόλοιπα μοντέλα.