Τα αυτόνομα αυτοκίνητα εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς και η Hyundai Mobis στο περιθώριο της CES τον επόμενο μήνα θα παρουσιάσει το Autonomous Driving Interior Concept.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο έχει σχεδιαστεί για αυτόνομα οχήματα επιπέδου 4 και 5, διαθέτοντας τεχνολογία που μετατρέπει το παρμπρίζ και τα τζάμια σε οθόνες, που μπορούν να προβάλουν τα πάντα, όπως ταινίες αλλά και ενημερώσεις σχετικά με το ταξίδι.

Ο χρήστης χειρίζεται τα στοιχεία της οθόνης μέσω gestures, με το σύστημα να διαθέτει και τεχνολογία αναγνώρισης των συναισθημάτων των επιβατών, αλλάζοντας την εσωτερική ατμόσφαιρα του οχήματος προκειμένου αυτή να ανταποκρίνεται στο πως αισθάνονται. Παράλληλα το σύστημα μπορεί να μοιραστεί την συναισθηματική κατάσταση του επιβάτη με άλλα κοντινά οχήματα, έτσι ώστε να συμβάλει στην αποφυγή ατυχημάτων.

Στο περίπτερο της Hyundai Mobis στην CES οι επισκέπτες θα δούνε και το πως λειτουργεί η τεχνολογία Communication Lighting που επιτρέπει στα αυτόνομα αυτοκίνητα να επικοινωνούν με τους πεζούς και με άλλα οχήματα, χρησιμοποιώντας έξυπνα φωτιστικά σώματα.