Μετά το τέλος του GP της Βραζιλίας τον περασμένο Νοέμβριο, ο Max Verstappen πήγε να “ζητήσει τον λόγο” από τον Esteban Ocon, σχετικά με το περιστατικό που στοίχισε την πρώτη θέση στον Ολλανδό πιλότο της Red Bull. Για το συγκεκριμένο συμβάν, και μετά την εξέταση του video από τις κάμερες ασφαλείας της πίστας οι αγωνοδίκες και η FIA είχαν αποφασίσει να τιμωρήσουν τον 21-χρονο Ολλανδό με δύο ημέρες κοινωνικής εργασίας, και αυτές θα έπρεπε να υπηρετηθούν μέσα σε έξι μήνες από το συμβάν.

Σύμφωνα με το site e-Racing365, που ασχολείται αποκλειστικά με το πρωτάθλημα της Formula E, ο οδηγός της Red Bull θα βρεθεί στον e-Prix του Marrakesh, στο Μαρόκο, για να εκτίσει την ποινή του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ποινή για τον Verstappen θα είναι να δουλέψει μαζί με τους αγωνοδίκες κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα του πρωταθλήματος της Formula E.

Ο Verstappen πιστεύεται ότι θα φτάσει στο Μαρακές την Παρασκευή το βράδυ και αύριο το πρωί θα βρεθεί στο Circuit International Automobile Moulay El Hassan. Ο πρώην οδηγός της F1, Vitantonio Liuzzi, είναι ο επικεφαλής των αγωνοδικών αυτό το Σαββατοκύριακο και μαζί με τους άλλους αγωνοδίκες της FIA θα συνεργαστεί με τον Verstappen για το ρόλο του.