Η McLaren Applied Technologies φαντάζεται το πως θα μπορούσαν να είναι τα μονοθέσια της Formula 1 το 2050 και μας το παρουσιάζει.

Όπως βλέπεις ο σχεδιασμός τους θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτόν που έχουμε συνηθίσει, με τα μονοθέσια να έχουν κλειστό cockpit, με τα πλαϊνά side potds να είναι ευέλικτα και να αυξομειώνουν το μήκος και το πλάτος τους, έτσι ώστε το μονοθέσιο να έχει ενεργή αεροδυναμική, προσφέροντας ταχύτητες έως και 500 χλμ/ώρα.

Θα είναι πλήρως ηλεκτρικά, με την φόρτιση των μπαταριών να γίνεται μέσω ασύρματων επαγωγικών πηνίων που θα είναι τοποθετημένα στο έδαφος. Σύμφωνα με την McLaren, μέσα σε 10 με 30 δευτερόλεπτα, οι μπαταρίες θα φορτίζουν από 10 έως 50%.

Τα ελαστικά θα επιδιορθώνονται μόνα τους, με τα pit stops να αντικαθίστανται από λωρίδες φόρτισης ή ζώνες που θα προσφέρουν διαφορετικό ποσοστό φόρτισης των μπαταριών, ανάλογα με την ταχύτητα που κινείται το μονοθέσιο, προσθέτοντας έτσι μια νέα στρατηγική στους αγώνες.

Διαφορετικές θα είναι και οι πίστες, με αυτές να εκτείνονται σε όλη την πόλη, ενώ οι οδηγοί προκειμένου να μπορούν να αντέξουν τα πολλά Gs που θα δέχονται μέσα στο μονοθέσιο, θα έχουν στη διάθεσή τους πρόσθετες τεχνολογίες, παρόμοιες με αυτές που συναντάμε στους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών, όπως είναι οι ειδικές στολές.

Τα μονοθέσια θα εξοπλίζονται και με σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που θα σχεδιάζει την αγωνιστική στρατηγική και θα κάνει αλλαγές σε αυτή, ανάλογα με την κατάσταση και τα συναισθήματα του οδηγού.

Πως το βρίσκεις εσύ ένα τέτοιο μέλλον στην Formula 1; Θα ήθελες την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού να είναι έτσι σε 30 χρόνια από σήμερα;