Την ανάκληση 225 Volvo XC60 παραγωγής 2018-2019 στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας. Στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, oι ηλεκτρικοί βραχίονες ανύψωσης της πόρτας του χώρου αποσκευών, ενδέχεται, υπό ορισμένες συνθήκες, να παγώσουν.

Αν συμβεί αυτό, θα προκληθεί θόρυβος ή απώλεια κίνησης κατά την λειτουργία της πόρτας του χώρου αποσκευών υπό συνθήκες παγετού, με κίνδυνο διαχωρισμού των βραχιόνων ανύψωσης. Στη χειρότερη περίπτωση, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη διαχωρισμό των βραχιόνων, με το ελατήριο να αποσπάται με σημαντική δύναμη με κατεύθυνση προς τα πίσω, με κίνδυνο πρόκλησης τραυματισμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω email/επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Volvo σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει αντικατάσταση των βραχιόνων της πόρτας του χώρου αποσκευών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας Volvo Cars Hellas στο τηλέφωνο 210-5794900.