Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε την ανάκληση 332 Jeep Compass στην Ελλάδα, παραγωγής από 17/03/2018 έως 21/06/2018, με αριθμούς πλαισίου μεταξύ *********JT344855 και *********JT420838.

Στα επηρεαζόμενα οχήματα ενδέχεται επί των εμβόλων στις πίσω δαγκάνες των φρένων να υπάρχει επίστρωση χρωμίου εκτός προδιαγραφών, γεγονός το οποίο μπορεί να δημιουργήσει θύλακες αερίου εντός του συστήματος πέδησης. Σε μερικές περιπτώσεις, το πεντάλ του φρένου μπορεί να απαιτεί πιο παρατεταμένο πάτημα, και/η να παρουσιάζει πιο μαλακή αίσθηση μετά την εκκίνηση του οχήματος. Οι θύλακες αερίου στο σύστημα πέδησης μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένη απόδοση της πίσω πέδησης, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πρόσκρουση χωρίς πρότερη προειδοποίηση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν είτε μέσω σχετικών ανακοινώσεων στον Τύπο είτε εγγράφως με προσωπική επιστολή, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Lαncia Jeep Ελλάς ΑΕ, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας Lαncia Jeep Ελλάς ΑΕ στο τηλέφωνο 210 6700800. Επιπρόσθετα, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ελέγξει για τις εκκρεμότητες σε διορθωτικές ενέργειες του οχήματός του μέσω της σελίδας http://recalls.jeep-hellas.gr/ με την εισαγωγή στο αντίστοιχο πεδίο των 8 τελευταίων αριθμών του αριθμού πλαισίου.