Η Hyundai Motor ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 35,4 δισ. ευρώ (45,3 τρισ. won) μέσα στα επόμενα 5 χρόνια προκειμένου να αναπτύξει νέα μοντέλα και νέες τεχνολογίες, όπως ηλεκτροκίνηση, αυτόνομη τεχνολογία και υπηρεσίες κινητικότητας και μεταφοράς.

Τα 30,6 τρισ. won (23,9 δισ. ευρώ) θα επενδυθούν στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης για την κατασκευή νέων μοντέλων, ενώ τα 14,7 τρισ. won (11,5 δισ. ευρώ) σε τομείς όπως η αυτόνομη τεχνολογία, η ηλεκτροκίνηση και οι υπηρεσίες κινητικότητας και μεταφοράς.

Όπως αναφέρει η Hyundai, οι μέσες ετήσιες δαπάνες της θα είναι αυξημένες κατά 58% σε σχέση με αυτές που γινόταν τα τελευταία 5 χρόνια (7 δισ. ευρώ έναντι 4,45 δισ ευρώ). Επίσης η κορεατική εταιρία δήλωσε πως θέλει να πετύχει λειτουργικό περιθώριο κέρδους 7% μέχρι το 2022.

Μέσω αυτών των επενδύσεων, “η Hyundai θα καταβάλει συντονισμένες προσπάθειες για να προωθήσει την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, αλλάζοντας το παιχνίδι στην αυτοκινητοβιομηχανία“, αναφέρει η εταιρία στο δελτίο τύπου.

Η Hyundai Motor μέχρι το 2025 θα έχει έναν στόλο 44 ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Hyundai και της Kia, τα οποία θα κάνουν 1,67 εκατ. πωλήσεις ετησίως. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα που ετοιμάζει η εταιρία αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά μοντέλα της, θα παρουσιαστεί το 2020.