Επίσημο: Tesla Model Y

Σχετικά άρθρα

Η Tesla παρουσίασε επίσημα το Model Y, το μικρό της crossover που θα ήδη είναι διαθέσιμο για παραγγελία, με τις πρώτες παραδόσεις του να ξεκινούν το φθινόπωρο του 2020.

Το αυτοκίνητο μπορεί να μεταφέρει έως και 7 άτομα στο εσωτερικό του, το οποίο είναι σχεδόν παρόμοιο με αυτό του Model 3, με την οθόνη αφής 15″ να κλέβει την παράσταση στο κέντρο του ταμπλό.

Στην βασική του έκδοση, Standard Range, θα κοστίζει από 39.000 δολάρια (θα ξεκινήσει τις πωλήσεις την άνοιξη του 2021), ενώ οι εκδόσεις Long Range, Long Range AWD και Performance, θα πωλούνται από αυτό το φθινόπωρο του έτους.

Το Model Y προσφέρει αυτονομία έως 482 χιλιόμετρα, με τα 0-96 χλμ/ώρα να είναι σε θέση να τα κάνει ακόμη και σε 3,5 δευτερόλεπτα. Συγκεκριμένα, η Standard Range τα κάνει σε 5,9 δευτερόλεπτα έχοντας αυτονομία 370 χλμ. Η Long Range κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα, έχοντας αυτονομία 482 χλμ και τελική ταχύτητα 210 χλμ/ώρα. Η Long Range AWD έκδοση προσφέρει αυτονομία 450 χλμ, με τα 0-96 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 4,8 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 217 χλμ/ώρα. Η Performance έχει αυτονομία 450 χλμ, κάνοντας τα 0-96 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 242 χλμ/ώρα.

Το Model Y μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με το σύστημα Autopilot, με μεγάλη πανοραμική οροφή, ενώ δεν υπάρχουν οι falcon πόρτες του Model X. Οι ζάντες είναι 18″ (υπάρχουν 19″ και 20″ στον πρόσθετο εξοπλισμό), με το μοντέλο να προσφέρεται σε πέντε χρώματα (μαύρο, λευκό, ασημί, μπλε, κόκκινο).

Το μοντέλο είναι 10% μεγαλύτερο από το Model 3 με τον Musk να δηλώνει πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την παραγωγή του, μιας και το 75% των εξαρτημάτων του είναι ίδια με αυτά του Model 3. Το Model Y κατασκευάζεται στην πλατφόρμα του Model 3.

Το Model Y θα είναι το πρώτο μοντέλο της Tesla που θα κατασκευάζεται στο Gigafactory της στη Νεβάδα των Η.Π.Α., καθώς τα άλλα μοντέλα της κατασκευάζονται στο Fremont της Καλιφόρνια. Το μοντέλο θα συναρμολογείται και στο Tesla Gigafactory που κατασκευάζεται αυτή τη περίοδο στην Κίνα, με τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα να προορίζονται αποκλειστικά για την κινεζική αγορά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...