Η Toyota επαναφέρει το Yaris Hatchback στην αγορά των ΗΠΑ, με το “νέο” μοντέλο να παρουσιάζεται στην έκθεση της Νέας Υόρκης αργότερα μέσα στον μήνα. Το αυτοκίνητο αντικαθιστά το Yaris Liftback και πρακτικά πρόκειται για ένα Mazda2 με τα σήματα της Toyota.

Διαθέτει τον μπροστά προφυλακτήρα και την γρίλια του Yaris sedan, με το αυτοκίνητο να προσφέρεται και με LED φωτιστικά σώματα. Στον βασικό του εξοπλισμό, μεταξύ άλλων, συναντάμε προβολείς ομίχλης, κάμερα οπισθοπορείας, ζάντες αλουμινίου 16″, χρωμιομένη απόληξη εξάτμισης και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες.

Το αυτοκίνητο έχει μήκος 4.105 mm και χάρη στο μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 6,1 εκατοστά, έχει μεγαλώσει τόσο ο χώρος των αποσκευών (450 λίτρα), όσο και ο χώρος της καμπίνας. Εκεί συναντάμε σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 7″, υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto, GPS, ηχοσύστημα με έξι ηχεία, σύστημα εκκίνησης κινητήρα με κουμπί και κρυφό φωτισμό.

Κίνηση παίρνει από τον 1.500αρη τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 107 ίππων που συνδυάζεται με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.