Η Hyundai ξεκινάει ένα νέο πρόγραμμα στην Αμερική, το ονομάζει Student Assistance και με αυτό στοχεύει να βοηθήσει τους σπουδαστές με φοιτητικά δάνεια να αγοράσουν ένα νέο αυτοκίνητο.

Μέσω του προγράμματος, η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία θα δίνει έως και 900 δολάρια για την αποπληρωμή ενός φοιτητικού δανείου, αρκεί ο φοιτητής να αγοράσει ή να εκμισθώσει ένα νέο αυτοκίνητο της Hyundai. Το πρόγραμμα είναι -προς το παρόν- διαθέσιμο μόνο για όσους φοιτούν στην Καλιφόρνια ή στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Για να συμβεί αυτό, η Hyundai συνεργάζεται με τη Gradifi, η οποία ασχολείται με τα χρέη φοιτητικών δανείων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στο ειδικό site που έχει δημιουργήσει η εταιρία για να ελέγξουν αν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Αν ναι, τότε ο φοιτητής λαμβάνει ένα κωδικό (promo code) και μπορεί να αγοράσει με έκπτωση το Hyundai που θέλει μέσω ενός εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου.

Η Gradifi στέλνει οδηγίες στον αγοραστή για την εγγραφή και τη δημιουργία λογαριασμού στην υπηρεσία και αφού επαληθευτούν όλες οι λεπτομέρειες, μια συνεισφορά μέχρι 900 δολάρια θα κατατεθούν απευθείας στο φοιτητικό δάνειο του αγοραστή.