Επίσημο: Mercedes GLB Concept

Σχετικά άρθρα

Με την έκθεση της Σαγκάη να ανοίγει τις πύλες της σε λίγες ώρες, η Mercedes παρουσίασε σήμερα σε πρωτότυπη μορφή του νέο μικρό της SUV, το GLB. Με 820.000 πωλήσεις το 2018, τα SUV της γερμανικής εταιρίας ήταν τα πιο σημαντικά μέσα στην γκάμα της.

Η “μικρή αδερφή” της G-Class αναμένεται να παρουσιαστεί σε έκδοση παραγωγής μέσα στο καλοκαίρι, για να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους. Θα κατασκευάζεται πάνω στην MF2 πλατφόρμα, την ίδια που χρησιμοποιεί και η νέα A-Class, με το πρωτότυπο να έχει μήκος 4.634 χλστ., πλάτος 1.890 χλστ. και ύψος 1.900 χλστ., ενώ με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.829 χλστ. θα μπορεί να μεταφέρει έως και 7 άτομα. Η δεύτερη σειρά καθισμάτων σύρεται εμπρός/πίσω κατά 140 χλστ. (90 χλστ. προς τα εμπρός και 50 χλστ. προς τα πίσω) ώστε να δημιουργείται μεγαλύτερος χώρος για τα πόδια της τρίτης σειράς καθισμάτων. Σε 5-θέσια διαρρύθμιση, ο χώρο αποσκευών είναι περίπου 500 λίτρα.

Το μοντέλο έχει αρκετά off-road και μυώδη εμφάνιση, με περιμετρικά πλαστικά προστατευτικά, LED φώτα στην οροφή, τροχούς 17 ιντσών με ειδικά ελαστικά της BF Goodrich, χωρίς να γίνεται αναφορά για την απόσταση από το έδαφος. Σαν μοντέλο έχει κωδική ονομασία X247 και στην entry-level έκδοση του, θα φορά τον 1.300αρη κινητήρα προερχόμενο από τη Renault, που θα στέλνει τη κίνηση στον μπροστά άξονα, ενώ στον επιπλέον εξοπλισμό θα υπάρχει και σύστημα τετρακίνησης.

Η GLB θα είναι διαθέσιμη και με ένα εκτός δρόμου πακέτο και μηχανικά θα φορά την ίδια γκάμα κινητήρων που φορά η νέα A-Class. Το πρωτότυπο φέρει έναν 2,0-λιτρο κινητήρα απόδοσης 224 ίππων και 350 Nm ροπής, που συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Η παραγωγή του θα γίνεται στο κοινό εργοστάσιο της Daimler και της Nissan στο Aguascalientes στο Μεξικό, εκεί όπου θα κατασκευάζεται και η A-Class Sedan. Επίσης το SUV θα κατασκευάζεται και στη Κίνα για την τοπική αγορά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...