Σε ένα πάρκινγκ στη Σαγκάη, ένα λευκό Tesla Model S χθες το απόγευμα, ανατινάχτηκε ενώ βρισκόταν παρκαρισμένο, με την Tesla να ανακοινώνει πως έστειλε κλιμάκιο μηχανικών της στη κινεζική πόλη, προκειμένου να εξετάσει τις συνθήκες ανάφλεξης του αυτοκινήτου της.

Όπως ανακοίνωσε η Tesla δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς από το περιστατικό, ενώ συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές.

Το βίντεο δείχνει ένα Tesla Model S να βγάζει καπνούς από τις δύο πλευρές και τελικά να τυλίγεται στις φλόγες, καταστρέφοντας ακόμη τρία αυτοκίνητα που βρισκόταν παρκαρισμένα κοντά του. Το συγκεκριμένο περιστατικό θα μπορούσε να πυροδοτήσει εκ νέου ανησυχίες για την ασφάλεια ηλεκτρονικών οχημάτων που χρησιμοποιούν μπαταρίες λιθίου, σε μία περίοδο ταχύτατης ανάπτυξης της συγκεκριμένης αγοράς στην Κίνα.

Πέρυσι οι πωλήσεις ηλεκτρονικών οχημάτων στην Κίνα ξεπέρασαν τα 1 εκατ. οχήματα. Μέσα στο 2018 κατεγράφησαν στη χώρα τουλάχιστον 40 επεισόδια με φωτιά σε ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.