Τον Μάιο του 2017, οι ιδιοκτήτες της Formula 1 ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον δισεκατομμυριούχο τοπικό επιχειρηματία Stephen Ross για να διοργανώσουν το GP στους δρόμους του Μαϊάμι. Αρχικά ο πρώτος αγώνας στη μαγευτική μεγαλούπολη των ΗΠΑ ήταν να διεξαχθεί το 2019, αλλά η προγραμματισμένη 10ετής συμφωνία έχει καθυστερήσει επανειλημμένα.

Χθες, η πόλη του Μαϊάμι απέρριψε την πρόταση της διεξαγωγής του αγώνα στην περιοχή γύρω από την λεωφόρο Biscayne και το Bayfront Park. Παρότι η συγκεκριμένη τοποθεσία είχε το πράσινο φως του δήμαρχου της πόλης, οι αντιδράσεις της τοπικής κοινότητας και του δημοτικού συμβουλίου ήταν έντονες από την αρχή και υπερίσχυσαν. Εκτός αυτού, στην προτεινόμενη περιοχή έχει εγκριθεί η κατασκευή νέου σταδίου football, για τους Miami Dolphins.

Έτσι, οι ιθύνοντες ψάχνουν νέα τοποθεσία για τον αγώνα και πλέον εξετάζεται μία περιοχή στο βόρειο τμήμα της πόλης, κοντά στο Hard Rock Stadium και την περιοχή Miami Gardens. Στο συγκεκριμένο γήπεδο θα φιλοξενηθεί το Super Bowl του 2020.