Ο Toto Wolff σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε πως η Mercedes και ο Lewis Hamilton έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο ο Hamilton να φύγει από την γερμανική εταιρία και να πάει στην Ferrari.

Όπως είπε ο Wolff:

Ο Hamilton έχει συμβόλαιο με την Mercedes έως τα τέλη του 2020 και κάθε οδηγός θέλει να οδηγήσει για λογαριασμό της Ferrari κάποια ημέρα. Είναι η πιο εμβληματική και ιστορική ομάδα της Formula 1 και σέβομαι εντελώς εάν ο κάθε οδηγός έχει την επιθυμία να οδηγήσει για την Ferrari.

Το έχουμε συζητήσει με τον Lewis και έχουμε συμφωνήσει. Είχαμε κάνει την συζήτηση όταν διαπραγματευτήκαμε το τελευταίο συμβόλαιο και νομίζω ότι πρέπει απλά να είσαι ανοιχτόμυαλος και να καταλάβεις ότι οι οδηγοί θα διερευνήσουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν και θα τις αξιολογήσουν οι ίδιοι.

Ο Wolff είπε ότι δεν υπάρχει καμία πρόταση προς το παρόν από την μεριά της Ferrari για τον Hamilton, με τον Wolff να υπενθυμίζει πως η Mercedes παρέχει σήμερα ένα μονοθέσιο ικανό να του χαρίσει τίτλους, λέγοντας πως εάν η Mercedes συνεχίζει να προσφέρει ανταγωνιστικά μονοθέσια, τότε δεν υπάρχει λόγος ο Hamilton να φύγει από αυτή.

Στο ενδεχόμενο να δούμε έναν γερμανό πιλότο στην Mercedes, ο Wolff είπε υπάρχουν σήμερα 6-7 πιλότοι που έχουν τις ικανότητες και την νοημοσύνη ώστε να μπορούν να είναι σε μια ομάδα που κυνηγά πρωταθλήματα. Δύο από αυτούς βρίσκονται σήμερα στην Mercedes, βάζοντας στη συγκεκριμένη λίστα και τον Sebastian Vettel.

O Wolff μίλησε και για το μέλλον του, με τις φήμες να τον θέλουν ως τον πιθανό διάδοχο του προέδρου της F1, Chase Carey, από το 2020. Ο Wolff είπε πως υπάρχουν συζητήσεις, αλλά για την ώρα απολαμβάνει τον ρόλο του στην Mercedes.

Είμαι σε μια εξαιρετική κατάσταση. Είμαι μέτοχος στην ομάδα, μου αρέσει να είμαι με τους ανθρώπους της. Είμαι σε ένα ευχάριστο μέρος και έχω το καθημερινό κίνητρο για να το κάνω.