Η Chevrolet ετοιμάζεται πυρετωδώς για την παρουσίαση στις 18 Ιουλίου της νέας –όγδοης– γενιάς της Corvette, η οποία θα έχει για πρώτη φορά τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, και όχι εμπρός. Εξαιτίας αυτής της προσμονής από τους αγοραστές, υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο στοκ αυτοκινήτων της σημερινής Corvette (C7) που περιμένει να πουληθεί, αλλά είμαι σίγουρος ότι η συγκεκριμένη δεν θα αντιμετωπίσει δυσκολία να βρει ένα γκαράζ.

Και αυτό γιατί -χωρίς να μας έχει ενημερώσει η εταιρία ότι η παραγωγή του μοντέλου ολοκληρώθηκε- η συγκεκριμένη είναι η τελευταία Corvette της υπάρχουσας γενιάς. Θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Barrett-Jackson στις 28 Ιουνίου στο Κονέκτικατ, με τα έσοδα της πώλησης να πηγαίνουν για την υποστήριξη του φιλανθρωπικού ιδρύματος Stephen Siller Tunnel to Towers, που κατασκευάζει σπίτια, αλλά και αποπληρώνει στεγαστικά δάνεια σε Αμερικάνους πυροσβέστες και στις οικογένειές τους, που είτε έμειναν παράλληλοι, είτε έχασαν την ζωή τους εν ώρα εργασίας..

Το αυτοκίνητο είναι μια μαύρη Corvette Z06, κάτι που σημαίνει ότι κάτω από καπό υπάρχει ένας κομπρεσοράτος V8 κινητήρας, 6,2 λίτρων, απόδοσης 659 ίππων στις 6.400 σ.α.λ., και 881 Nm ροπής, στις 3.600 σ.α.λ.