Έπρεπε να περάσουν σχεδόν 5 χρόνια προκειμένου η Codemasters να ανακοινώσει το νέο Grid. Το παιχνίδι ονομάζεται απλώς Grid και θα προσφέρεται στην αγορά από τις 13 Σεπτεμβρίου σε PlayStation 4, Xbox One και PC.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, το Grid αναπαράγει πιστά κάθε στιγμή του αγώνα, από την έκρηξη αδρεναλίνης όταν σβήνουν τα φώτα μέχρι την ευτυχία της καρό σημαίας – και ενδιάμεσα όλη τη δράση.

Στο παιχνίδι θα συναντάμε τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της ιστορίας, όπως η Porsche 911 RSR, η Ferrari 488 GT και η Pontiac Firebird Modified. Υπάρχουν οι εξής κατηγορίες αυτοκινήτων, Touring, Stock, Tuner, GT, Formula J, Prototype, Group 7 Special, 12 τοποθεσίες, με τον παίκτη να μπορεί να δημιουργεί την δική του ιστορία, επιλέγοντας ανάμεσα από 6 παρακλάδια καριέρας.

Επίσης υπάρχει το Fernando Alonso Challenge, μιας και ο Fernando Alonso συμμετέχει στο Grid ως Σύμβουλος Αγώνων και η Renault R26 που οδήγησε υπάρχει στο παιχνίδι. Ο παίκτης μπορεί να αγωνιστεί εναντίον του, αρκεί να ολοκληρώσει κάποιες δοκιμασίες.

Υπάρχουν 6 τύποι αγώνων, τα Racing, Oval Racing, Time Trial, Time Attack, Skirmish και Hot Lap, με το Racecraft, να είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα βαθμολόγησης που ανταμείβει τους παίκτες για την τεχνική, την επιδεξιότητα και τη γενναιότητα στον αγώνα. Ο

Οι ζημιές στο Grid, οι οποίες επηρεάζουν τόσο τους παίκτες όσο και τα αυτοκίνητα της τεχνητής νοημοσύνης, στηρίζονται στο σύστημα που ανέπτυξε η Codemasters για να αλλάζει οπτικά και μηχανολογικά το αυτοκίνητο. Οι ζημιές θα επηρεάζουν την εικόνα και τον χειρισμό, με ενδεχόμενες μόνιμες καταστροφές.