Ferrari: Κάναμε λάθος εκτίμηση στον αποκλεισμό του Leclerc στο Q1

Σχετικά άρθρα

Ένα από τα περιστατικά που σημάδεψαν τις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές στο Μονακό ήταν ο αποκλεισμός του Charles Leclerc από το Q2. Η Ferrari διοργάνωσε μια συνέντευξη τύπου αμέσως μετά τις κατατακτήριες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και εκεί παραδέχτηκε πως έκρινε λάθος σχετικά με τον χρόνο που θα έδινε την πρόκριση στο Q2.

Ο Mattia Binotto είπε πως τα συστήματά τους έδειχναν πως ο Leclerc θα περνούσε με άνεση στο Q2, αλλά έκαναν μια εσφαλμένη εκτίμηση σε αυτό που η ομάδα ονομάζει “cut-off time”. Πρόκειται για τον χρόνο που είναι το κατώτατο όριο για την Ferrari στην οποία είναι σίγουρη πως τα μονοθέσιά της περνούν με άνεση στην επόμενη φάση των κατατακτηρίων. Ο χρόνος αυτός υπολογίζεται σε πραγματικό χρόνο, βασιζόμενος με ότι γίνεται στην πίστα. Όταν η ομάδα υπολογίζει τον χρόνο αυτόν, τότε προσθέτει και ένα ακόμη περιθώριο ώστε να είναι 100% βέβαιη.

Όπως φάνηκε σήμερα, οι υπολογισμοί της Ferrari δεν ήταν οι σωστοί, με αποτέλεσμα ο Leclerc να μην περνά στο Q2. Ο Binotto πρόσθεσε πως στην φάση που βρίσκονται τώρα, κυνηγώντας την Mercedes στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, πρέπει να πάρουν κάποια ρίσκα. Αυτό συνέβη σήμερα, με την Ferrari, αν έβγαζε τον Leclerc στην πίστα για ακόμη μια φορά στο Q1, τότε θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει ένα δεύτερο σετ ελαστικών στο Q1, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα στα Q2 και Q3 ο Leclerc να έχει ένα σετ ελαστικών λιγότερο.

Ο Binotto παραδέχτηκε πως:

Θα έπρεπε να είχαμε παραβιάσει τα δεδομένα, αλλά δεν το κάναμε. Όταν έχεις τα εργαλεία και τις προσομοιώσεις, θα πρέπει να τα εμπιστεύεσαι.

Συμπλήρωσε πως δεν θα προχωρήσουν σε καμία αλλαγή των διαδικασιών της ομάδας, ή των ανθρώπων της σε βασικές θέσεις που ασχολούνται με την στρατηγική.

Έχουμε τους σωστούς ανθρώπους. Έχουμε τις σωστές διαδικασίες, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε τα εργαλεία μας. Είμαστε ανοικτοί σε νέες ευκαιρίες να δούμε τι έχουμε κάνει και πως μπορούμε να το κάνουμε διαφορετικά στο μέλλον. Είναι κάτι που θα εξετάσουμε από τον επόμενο αγώνα, χωρίς αμφιβολία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...