Ένα ολοκαίνουργιο MG Metro 6R4 με μόλις 11 χλμ, αναζητά νέο ιδιοκτήτη. Το συγκεκριμένο αγωνιστικό-θρύλος του Group B δεν έτρεξε ποτέ σε αγώνα και ο Silverstone Auctions έχει αναλάβει την δημοπράτησή του το διήμερο 27-28 Ιουλίου στο περιθώριο του Silverstone Classic.

Είναι το 189το από τα 200 MG Metro 6R4 που κατασκευάστηκαν και φορά τον 3,0-λιτρο V6 κινητήρα της εταιρίας του David Wood και είχε φτιαχτεί κατά παραγγελία, χρησιμοποιώντας πολλά στοιχειά από την αρχιτεκτονική του κινητήρα Cosworth DFV. Έχει 2 κεφάλες μια για κάθε σειρά του V κινητήρα. Κάθε κεφαλή διαθέτει 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής και 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο. Άρα μιλάμε για ένα 24-βαλβιδο σύνολο το οποίο στην πρώτη εκδοχή του παρήγαγε περίπου 350 άλογα.

Ο κινητήρας ήταν κάτι διαφορετικό από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό καθώς δεν είναι υπετροφοδοτούμενος ή κομπρεσοράτος αλλά ατμοσφαιρικός. Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο του αυτοκίνητου κατά τον διαμήκη άξονα αλλά στην ανάποδη εκδοχή του. Δηλαδή το μπροστά μέρος του κινητήρα έχει το κιβώτιο και κατά συνέπεια είναι στο κέντρο του αυτοκίνητου.