Ο Reid Bigland κατέχει τις θέσεις του επικεφαλής της Ram, του επικεφαλής πωλήσεων της FCA στις ΗΠΑ και του προέδρου και του CEO της FCA Καναδά. Ωστόσο με την αγωγή που κατέθεσε εναντίον της FCA, είναι δεδομένο πως σύντομα θα αποτελεί παρελθόν από την ιταλο-αμερικάνικη εταιρία.

Ο Bigland στην αγωγή του ισχυρίζεται πως στελέχη της FCA τον χρησιμοποίησαν ως τον αποδιοπομπαίο τράγο για τις πρακτικές “φουσκωμένων” πωλήσεων της εταιρείας τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ ισχυρίζεται επίσης πως “κληρονόμησε” τις πρακτικές αυτές από τους προηγούμενος κατόχους της θέσης του επικεφαλής πωλήσεων της FCA στις ΗΠΑ.

Ο Bigland συνεργάστηκε με τις αρχές σε μια ομοσπονδιακή έρευνα σχετικά με τις πρακτικές πωλήσεων των αυτοκινήτων της FCA και ισχυρίζεται πως ο μισθός του έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 90%, ενώ η FCA έχει παρακρατήσει τα μπόνους και τις μετοχές του, ως μέρος ενός σχεδίου αποζημίωσης αξίας περίπου 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Bigland υποστηρίζει πως η FCA σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την αποζημίωσή αυτή προκειμένου να πληρώσει πρόστιμα και διακανονισμούς που που θα της επιβάλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Ο Bigland ζητά από τον ομοσπονδιακό δικαστή να απαγορεύσει την FCA από οποιαδήποτε άλλη παράνομη συμπεριφορά ή αντίποινα και ζητά ένα απροσδιόριστο ποσό αποζημίωσης.

Η FCA απάντησε μέσω εκπροσώπου της λέγοντας:

Την αρμοδιότητα για την αποζημίωση του Bigland – όπως όλων των αξιωματούχων της εταιρίας – την έχει η επιτροπή αποζημιώσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.