Για ακόμη μια φορά διέρρευσε φωτογραφία του νέου Renault Zoe. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Renault βασίζεται σε μια εξατομικευμένη ηλεκτρική πλατφόρμα, που θα μοιραστεί σε ολόκληρη τη συμμαχία της Renault-Nissan-Mitsubishi. Εξαιτίας αυτής της νέας πλατφόρμας, δίνεται η δυνατότητα τοποθέτησης μεγαλύτερης μπαταρίες.

Πρόκειται για μια νέα -μεγαλύτερης ενεργειακής πυκνότητας- μπαταρία ιόντων λιθίου, πιθανότατα 50 kWh, όταν η σημερινή είναι 40kWh. Αυτή βελτιώνει την ηλεκτρική αυτονομία κατά περίπου 80 χλμ., πάντα σύμφωνα με τον κύκλο WLTP, κάτι που σημαίνει ότι αγγίζει τα 380 χλμ. Η μπαταρία μάλιστα θα υποστηρίζει και ταχυφόρτιση 100 kW.

Η Renault έχει προσπαθήσει να μην αυξήσει πάνω από €1.000 την τιμή του νέου Zoe, με το μοντέλο να έχει νέο και ποιοτικότερο εσωτερικό, το οποίο αναμένεται να εμπνευστεί από τη τελευταία γενιά του Clio. Ακόμα, θα προσφέρει βιώσιμα υλικά, μιας και η Renault πιστεύει πως τέτοιου είδους χαρακτηριστικά ταιριάζουν με τη φιλοσοφία της, ότι δηλαδή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρέπει να είναι πιο οικολογικά.

Σχεδιαστικά το νέο Zoe αποτελεί τη συνέχεια της προηγούμενης γενιάς, έχοντας εξελικτικό σχεδιασμό με LED φώτα ημέρας. Η επίσημη παρουσίασή του αναμένεται το προσεχές διάστημα.