Επίσημο: Kia Seltos

Σχετικά άρθρα

Η Kia παρουσίασε το Seltos, το νέο της συμπαγές crossover που θα πωλείται στις παγκόσμιες αγορές εκτός της Ευρώπης, μιας και εδώ θα πωλείται το XCeed.

Το Seltos αποτελεί την έκδοση παραγωγής των SP Concept και Signature Concept. Η εμφάνιση του διχάζει, έχοντας μακρύ καπό και μια ισχυρή γραμμή στον εμπρός προφυλακτήρα, ενώ υπάρχουν αιχμηρές γραμμές στο αμάξωμα. Ακόμα, το μοντέλο διαθέτει τρισδιάστατα LED φωτιστικά σώματα που φτάνουν μέχρι τη -νέας εκδοχής- “tiger nose” μάσκα.

To μοντέλο προσφέρεται και σε GT Line έκδοση που διαθέτει ζάντες 18″ με ελαστικά διαστάσεων 235/45, με τις υπόλοιπες εκδόσεις να φορούν ζάντες 16″ και 17″. Στο εσωτερικό, μεταξύ άλλων συναντάμε οθόνη αφής 10,25″, τριάκτινο τιμόνι, μεταλλικά διακοσμητικά, ηλεκτρικό χειρόφρενο, διπλές ποτηροθήκες, head-up display 8″ και ηχοσύστημα Bose 8 ηχείων.

Κίνηση παίρνει από τον turbo κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων απόδοσης 177 ίππων, τον ατμοσφαιρικό 2,1 λίτρων απόδοσης 149 ίππων και έναν turbodiesel 1,6 λίτρων απόδοσης 136 ίππων. Οι κινητήρες συνδυάζονται με ένα CVT κιβώτιο ταχυτήτων, ένα εξατάχυτο αυτόματο και ένα επτατάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

Το όνομα του αντλεί έμπνευση από την ελληνική μυθολογία και τον Κέλτο (Celto), τον γιο του Ηρακλή, με το “C” να αντικαθίσταται από το “S” προκειμένου να ταιριάζει με τα Sportage και Sorento, αλλά και επειδή το γράμμα “S” αντιπροσωπεύει την ταχύτητα και τα σπορ χαρακτηριστικά.

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με την παραγωγή του να γίνεται στο εργοστάσιο της Kia στο Γκουανγκγού της Νότιας Κορέας και σε αυτό της πόλης Ανάνταπουρ της Ινδίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Kia μας δείχνει καμουφλαρισμένο το Tasman

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα ένα μικρό video του Tasman, κρύβοντας το κάτω από ένα περίτεχνο καμουφλάζ. Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει το 2025 και...

H Kia κάνει δοκιμές του Tasman στην Αμερική

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, η Kia ανακοίνωσε το όνομα του πολυαναμενόμενου pickup που ετοιμάζει, το οποίο θα λέγεται Tasman. Αυτό είναι το πρώτο pickup στην...

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...