Η Lotus επέλεξε το φετινό Goodwood Festival of Speed, που ανοίγει αύριο τις πύλες του, για την αποκάλυψη το ονόματος του πρωτοποριακού ηλεκτρικού hypercar της. Αυτό θα λέγεται Evija, προφέρεται “ev-eye-a”, και σημαίνει “το ζωντανό”, ή “πρώτο σε ύπαρξη”.

Το μοντέλο είναι το πιο φιλόδοξο μοντέλο στην ιστορία της εταιρείας και θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στο κεντρικό Λονδίνο στις 16 Ιουλίου. Το Evija είναι το πρώτο ολοκαίνουργιο μοντέλο που παρουσιάζει η εταιρία από το 2008, και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό βρετανικό hypercar. Η παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 130 μονάδες, και θα γίνεται παράλληλα με τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Hethel. Σύμφωνα με την Lotus θα είναι “το πιο δυναμικά ολοκληρωμένο αυτοκίνητο στην ιστορία της”.

Οι παραδόσεις του αυτοκινήτου παραγωγής θα ξεκινήσουν από το 2020 και θα διαθέτει φωτιζόμενα γράμματα LOTUS στο πίσω μέρος, ενώ από κάτω τους υπάρχει η θύρα φόρτισης.

Το μοντέλο φημολογείται πως θα κοστίζει 2,2 εκατ. ευρώ, και θα αποδίδει περισσότερα από 1.000 άλογα, ενώ θα κάνει χρήση νέας γενιάς μπαταριών που θα προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία, όντας παράλληλα ελαφρύτερες. Θα είναι τετρακίνητο και η αυτονομία του εικάζεται πως θα είναι μεγαλύτερη των 400 χλμ. Για την κατασκευή του η Lotus θα συνεργαστεί με την Williams Advanced Engineering.