Συνεργασία Lotus και Williams για την ανάπτυξη του hypercar “Omega”

Σχετικά άρθρα

Η Lotus και η Williams Advanced Engineering ανακοίνωσαν σήμερα πως συνεργάζονται για την ανάπτυξη “προηγμένων τεχνολογιών πρόωσης”.

Παρότι στο λιτό δελτίο τύπου δεν αναφέρεται, η Williams θα βοηθήσει την Lotus στην ανάπτυξη του ηλεκτρικό hypercar που ετοιμάζει η πρώτη, αξίας 2,2 εκατ. ευρώ.

Το hypercar έχει κωδική “Omega”, με το πρωτότυπό του θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019, ενώ το μοντέλο παραγωγής θα παρουσιαστεί μετά το 2020. Το αμιγώς ηλεκτρικό hypercar θα αποδίδει περισσότερα από 1.000 άλογα, ενώ θα κάνει χρήση νέας γενιάς μπαταριών που θα προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία, όντας παράλληλα ελαφρύτερες. Θα είναι τετρακίνητο και η αυτονομία του εικάζεται πως θα είναι μεγαλύτερη των 400 χλμ.

Οι μπαταρίες και οι ηλεκτροκινητήρες θα προέρχονται από την Williams, με την Lotus να έχει ως στόχο να κρατήσει όσο γίνεται χαμηλά το βάρος.

Ο Phil Popham, Διευθύνων Σύμβουλος της Lotus, δήλωσε:

Η νέα τεχνολογική συνεργασία μας με την Williams Advanced Engineering αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής για την επέκταση των γνώσεων και των δυνατοτήτων μας στο ταχέως μεταβαλλόμενο αυτοκινητοβιομηχανικό περιβάλλον. Η εφαρμογή προηγμένων κινητήριων μονάδων πρόωσης μπορεί να προσφέρει πολλές συναρπαστικές λύσεις σε πολλούς τομείς οχημάτων.

Οι συνδυασμένες και συμπληρωματικές εμπειρίες μας, καθιστούν ένα πολύ συναρπαστικό αγώνα του ταλέντου της μηχανικής, της τεχνικής ικανότητας και του πρωτοποριακού βρετανικού πνεύματος.

Ο Craig Wilson, Διευθύνων Σύμβουλος της Williams Advanced Engineering δήλωσε από τη μεριά του:

Η Williams Advanced Engineering είναι πολύ υπερήφανη για την παροχή καινοτομίας στους πελάτες μας με γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης, που γεννήθηκε από την κληρονομιά της Formula 1. Θα αναπτύξουμε περαιτέρω τους κινητήρες επόμενης γενιάς με τη συνεργασία μας με την Lotus.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...