Ρεκόρ παραδόσεων από την Tesla

Σχετικά άρθρα

Η Tesla ανακοίνωσε πως κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους παρέδωσε 95.200 αυτοκίνητα (+51% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018), σημειώνοντας νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας παράλληλα και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των αναλυτών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμή της μετοχής πάνω από 7%.

Από τις 95.200 πωλήσεις του τελευταίου τριμήνου, οι 77.550 αφορούν το Model 3, ενώ τα Model S και Model Χ πούλησαν συνολικά 17.650 μονάδες. Στόχος της επιχείρησης είναι να ταξινομήσει συνολικά το 2019 από 360.000 έως 400.000 καινούρια οχήματα.

Η Tesla δήλωσε πως θα συνεχιστεί η αύξηση της παραγωγής και των παραδόσεων κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους. Το προηγούμενο ρεκόρ τριμήνου, η Tesla το είχε σημειώσει το τελευταίο τρίμηνο του 2018, με 90.700 πωλήσεις.

Η εταιρεία του Elon Musk εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο από τους επενδυτές. Ορισμένοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το πλάνο του και παραπέμπουν στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Οι σκεπτικιστές από την άλλη, αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να διαθέτει η Tesla υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία από εταιρείες, όπως π.χ. η General Motors, αν και δεν έχει εμφανίσει μέχρι σήμερα σημαντική κερδοφορία. Επίσης δεν εμπιστεύονται τον χαρακτήρα του Musk, επειδή είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε δικαστικές περιπέτειες εξαιτίας κυρίως απερίσκεπτων αναρτήσεων του στο Twitter.

Στις σχετικές ειδήσεις, δύο ακόμη υψηλόβαθμα στελέχη έφυγαν από την εταιρία. Πρόκειται για τον Jan Oehmicke, επικεφαλής των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων της Tesla και τον Steve MacManus, αντιπρόεδρος του τμήματος interior and exterior engineering.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla απολύει πάνω από το 10% των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο

Η Tesla θα απολύσει πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη...

Νέα bucket καθίσματα για το Tesla Model S Plaid

Η Tesla πρόσθεσε νέα bucket μπροστινά καθίσματα στο Model S Plaid, με τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από τις αρχές του μήνα να εξοπλίζονται με...