Η ιαπωνική εταιρία αποτελεί στρατηγικός συνεργάτης των Ολυμπιακών Αγώνων και ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει ένα ειδικό νέο προϊόν, το APM (Accessible People Mover), ένα όχημα κινητικότητας σχεδιασμένο ειδικά και αποκλειστικά για χρήση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το ΑΡΜ είναι ηλεκτρικό και είναι σχεδιασμένο για τη μεταφορά αθλητών, προσωπικού και επισκεπτών μεταξύ των χώρων και των εκδηλώσεων. Έχει ανοιχτό σχεδιασμό, με τον οδηγό να κάθεται μπροστά και στο κέντρο του οχήματος, ενώ πίσω του υπάρχουν δύο σειρές καθισμάτων. Αυτή η ρύθμιση επιτρέπει στο AMP να μεταφέρει έως και πέντε επιβάτες.

Προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε κάθε σωματότυπο και ηλικία, καθώς και σε άτομα με κινητικές δυσκολίες. Το κάθισμα δεύτερης σειράς διπλώνει προς τα εμπρός και δημιουργεί χώρο για αναπηρικό καροτσάκι, ενώ η πρόσβαση στο όχημα παρέχεται από μια ράμπα που είναι ενσωματωμένη στο πλευρικό τμήμα του αυτοκινήτου.

Η Toyota αναφέρει ότι θα βγάλει στους δρόμους περίπου 200 APM κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, με το μήκος του να αγγίζει τα 3,9 μέτρα, το πλάτος του τα 1,6 μέτρα και το ύψος του τα 2 μέτρα. Θα μπορεί να πιάσει ταχύτητα μέχρι 19 χλμ/ώρα, με την ηλεκτρική του αυτονομία να είναι 100 χλμ., ενώ ο κύκλος στροφής είναι μόλις 4,8 μέτρα.