Η Lancia πέρασε σε πωλήσεις την Alfa Romeo στην Ευρώπη το 1ο εξάμηνο

Σχετικά άρθρα

Ποιος θα το περίμενε η Lancia που φυτοζωεί τα τελευταία χρόνια προσφέροντας μονάχα την γερασμένη Ypsilon στην αγορά της Ιταλίας, να πουλά περισσότερα μοντέλα από την Alfa Romeo, στην οποία η FCA έχει επενδύσει τόσα δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2019, η Lancia πούλησε 34.691 αυτοκίνητά της στην Ευρώπη, αύξηση της τάξεως του 28%, την ώρα που η Alfa Romeo είδε τις πωλήσεις της να κατακρημνίζονται κατά 42,4%, με 27.702 νέες Alfa Romeo να βρίσκουν νέο ιδιοκτήτη. Την ίδια περίοδο πέρυσι η Alfa Romeo είχε παραδώσει 48.065 αυτοκίνητα.

Η Alfa Romeo Giulia βρίσκεται σε πωλήσεις πίσω από τα BMW Σειρά 3, Audi A4, Mercedes C-Class και μπροστά από τα Jaguar XE, Lexus IS και Kia Stinger. Η Stelvio από την άλλη, βλέπει τα Mercedes-Benz GLC, BMW X3, Volvo XC60 και Audi Q5 να κυριαρχούν στην κατηγορία, περνώντας σε πωλήσεις τα Lexus NX, Jaguar F-Pace και Porsche Macan.

Η Lancia προσφέρει την Ypsilon μονάχα στην αγορά της Ιταλίας και οι καλές προσφορές που κάνει, οδηγούν τους Ιταλούς να την επιλέξουν, παρότι το μοντέλο έχει αποσπάσει μονάχα δύο αστέρια ασφαλείας στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP.

Είναι αυτονόητο πως η Alfa Romeo έχει καλύτερα περιθώρια κέρδους από αυτό που έχει η Lancia με την Ypsilon, αλλά το γεγονός ότι η Lancia Ypsilon πουλά περισσότερα αυτοκίνητα στην Ευρώπη κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε σχέση με όλα τα μοντέλα της Alfa Romeo (Giulietta, Giulia, Stelvio, 4C, MiTo), εξακολουθεί να προκαλεί εντύπωση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...