FCA. Πρόστιμο 40 εκατ. δολαρίων για το σκάνδαλο με τις πειραγμένες πωλήσεις στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

To 2016 ένας αντιπρόσωπος μήνυσε την FCA για ψεύτικες πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων και αποκαλύφθηκε πως η εταιρία χρησιμοποιούσε πρακτικές “φουσκωμένων” πωλήσεων τα τελευταία 30 χρόνια.

Χθες το βράδυ, η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), ανακοίνωσε πως επέβαλε πρόστιμο 40 εκατ. δολαρίων στην FCA λόγω των ψευδών αριθμών μηνιαίων πωλήσεων μεταξύ 2012 και 2016, αφού θεωρήθηκε πως οι ψεύτικες αυξημένες πωλήσεις, παραπλάνησαν τους μετόχους της εταιρίας, επιδρώντας θετικά και στην αξία της μετοχής της.

Όπως θα θυμάσαι, η FCA αποδείχτηκε πως πλήρωνε τους αντιπροσώπους της στις ΗΠΑ, προκειμένου αυτοί να παρουσιάζουν αυξημένες μηνιαίες πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων.

Τα χρήματα τοποθετούνταν στον κοινό λογαριασμό που είχαν οι αντιπροσωπείες με την FCA που χρησιμοποιείται για τις διαφημιστικές καμπάνιες, μια κίνηση που απέτρεπε την διενέργεια ελέγχου της εταιρίας από τις αρμόδιες αρχές.

Η FCA χρησιμοποιούσε τις συγκεκριμένες πωλήσεις, προκειμένου να μπορεί να παρουσιάζει αυξημένο ρυθμό πωλήσεων κάθε μήνα.

ΠηγήSEC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...

Ανάκληση 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300

Η Stellantis ανακαλεί 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300 για πρόβλημα παρόμοιο με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata. Αιτία της ανάκλησης είναι το γεγονός πως...

Ανάκληση για 38.164 Chrysler, Jeep και Ram

Η Stellantis προχωρά στην ανάκληση 38.164 αυτοκινήτων της Chrysler, Jeep και Ram στις ΗΠΑ επειδή ενδέχεται η μονάδα ελέγχου της κολόνας τιμονιού να έχει...