Τα εργατικά συνδικάτα της Volkswagen μπλοκάρουν το εργοστάσιο στη Τουρκία

Σχετικά άρθρα

Τα ισχυρά εργατικά συνδικάτα της Volkswagen στη Γερμανία, δεσμεύτηκαν να μπλοκάρουν τα σχέδια της γερμανικής εταιρείας να κατασκευάσει το καινούργιο εργοστάσιο της στην Τουρκία αξίας 1,3 δις ευρώ, μέχρι η Τουρκία να σταματήσει τη βίαιη εισβολή στη βόρεια Συρία.

Ο Bernd Osterloh, γενικός διευθυντής των εργοστασίων της Volkswagen και μέλος του εποπτικού συμβουλίου της VW είπε:

Θέλω να το πω ξεκάθαρα. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν θα δώσουν έγκριση για όσο η Τουρκία θα προσπαθεί να επιτύχει τους πολιτικούς της στόχους με πόλεμο και βία.

Η VW έχει αναβάλει την τελική της απόφαση για την κατασκευή του εργοστασίου της στη Τουρκία, λόγω της στρατιωτικής επιχείρησης της χώρας στη Συρία.

Τα εργατικά συνδικάτα της γερμανικής εταιρίας έχουν μεγάλη βαρύτητα στις στρατηγικές αποφάσεις της Volkswagen. Διατηρούν τις μισές από τις θέσεις στο εποπτικό συμβούλιο κι έχουν εκτεταμένα δικαιώματα βέτο. Το εποπτικό συμβούλιο είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 15 Νοεμβρίου για την ετήσια αξιολόγηση του 5ετούς σχεδίου δαπανών της εταιρείας, στο οποίο περιλαμβάνονται αποφάσεις για επενδύσεις σε εργοστάσια σε όλο τον πλανήτη.

Διάβασε επίσης

Γεωργιάδης: Η ελληνική κυβέρνηση θέλει το νέο εργοστάσιο της Volkwagen

ΠηγήBoomberg.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...