Γεωργιάδης: Η ελληνική κυβέρνηση θέλει το νέο εργοστάσιο της Volkwagen

Σχετικά άρθρα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ1, είπε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει ενδιαφέρον, προκειμένου να πείσει την Volkswagen να αλλάξει την απόφασή της και να κατασκευάσει το νέο της εργοστάσιο όχι στη Τουρκία, αλλά στην Ελλάδα.

Όπως είπε:

Η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο αρμόδιος υφυπουργός για την εξωστρέφεια, ο κύριος Φραγκογιάννης, έχουμε ήδη δείξει ενδιαφέρον ζωηρό για αυτό το θέμα. Όμως για να κάνω ανακοινώσεις, θα πρέπει να έχω αποτέλεσμα. Σας λέω όμως ότι και η Ελλάδα έχει μπει σε αυτή τη διεκδίκηση.

Υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει κάπου να καταλήξει. Όταν καταλήξει κάπου θα σας πω. Πάντως δεν μας είναι αδιάφορο αυτό το θέμα.

Να σημειωθεί πως ανάλογο ενδιαφέρον έχουν δείξει η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σλοβακία και η Σερβία, αλλά εκπρόσωπος της Volkswagen έχει δηλώσει πως η γερμανική εταιρία δεν αναζητά εναλλακτικές τοποθεσίες για το νέο εργοστάσιό της στη Τουρκία. Η Volkswagen έχει παγώσει την απόφασή της για την κατασκευή του νέου της εργοστασίου στη Τουρκία, λόγω της στρατιωτικής επίθεσης στη Συρία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα