Έτοιμο το Aspark Owl. Με 2.012 άλογα και 0-96 χλμ/ώρα σε 1,69 δευτερόλεπτα

Σχετικά άρθρα

Μετά από δύο χρόνια ανάπτυξης το ιαπωνικό Aspark Owl είναι έτοιμο, με τους δημιουργούς του να υποστηρίζουν πως είναι το ταχύτερο όχημα παραγωγής στην επιτάχυνση, μιας και μπορεί να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα (0-60 μίλια/ώρα) σε 1,69 δευτερόλεπτα.

Η Aspark θα περάσει το Owl σε περιορισμένη παραγωγή, μόλις 50 μονάδων και το εξοπλίζει με τέσσερις ηλεκτροκινητήρας συνολικής ισχύς 2.012 ίππων με 2.000 Nm ροπής. Τα 0-300 χλμ/ώρα τα κάνει σε 10,6 δευτερόλεπτα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 400 χλμ/ώρα. Οι ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 64 kWh που δίνουν αυτονομία 450 χιλιομέτρων ανά φόρτιση στον κύκλο NEDC. Η εταιρία αναφέρει πως στο μέλλον θα προσφέρει μια μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία που θα χαρίζει μεγαλύτερη αυτονομία.

Το σώμα είναι κατασκευασμένο από CFRP (carbon fiber reinforced plastic), με την οροφή να είναι από ανοξείδωτο χάλυβα για επιπλέον στήριξη. Το συνολικό του ύψος είναι μόλις 99 εκατοστά, με το carbon monocoque πλαίσιο να ζυγίζει 120 κιλά.

Η ανάρτηση κάθε τροχού αποτελείται διπλά ψαλίδια, με τα υδραυλικά αμορτισέρ να μπορούν να αυξομειώνουν την απόσταση από το έδαφος από τα 80 mm έως τα 160 mm. Τα φρένα αποτελούνται από carbon-κεραμικούς δίσκους με 10πίστονες δαγκάνες μπροστά και 4πίστονες πίσω.

Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό και ακόμη δύο οθόνες που λειτουργούν και ως πλαϊνοί καθρέπτες, με τις κάμερες να βρίσκονται ενσωματωμένες στους πλαϊνούς καθρέπτες.

Με κόστος τα 2,9 εκατομμύρια ευρώ, τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους στα μέσα του 2020. Σε παλαιότερες δηλώσεις του, εκπρόσωπος της εταιρίας, είχε πει πως εξετάζουν να πάνε το Owl στο Nurburgring προκειμένου να πετύχει εκεί νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα