To Aspark Owl στοχεύει σε ρεκόρ στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Πιθανώς θα θυμάσαι το Aspark Owl που είχε πρωτοπαρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2017. Με τους Ιάπωνες να αναπτύσσουν ακόμη το μοντέλο, εκπρόσωπος της εταιρίας, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως εξετάζουν να πάνε το Owl στο Nurburgring προκειμένου να πετύχει εκεί νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου.

Σύμφωνα με την εταιρία, το αμιγώς ηλεκτρικό hypercar Owl, είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο σε επιτάχυνση του κόσμου. Με κόστος τα 3,1 εκατομμύρια ευρώ, τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους στα μέσα του 2020.

Η Aspark θέλει να περάσει το Owl σε περιορισμένη παραγωγή, μόλις 50 μονάδων και η απόδοση του αγγίζει τα 1.150 άλογα, με 885 Nm ροπής, ενώ το βάρος του ανέρχεται στα 1.450 κιλά. Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 280 χλμ/ώρα, ενώ η αυτονομία του τα 300 χλμ.

Το αυτοκίνητο επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτα, φορώντας ωστόσο ειδικά ελαστικά, ενώ στόχος των Ιαπώνων είναι καταφέρουν να πετύχουν τον σχεδόν τον ίδιο χρόνο (1,99 δευτ.) και με ελαστικά νόμιμα για χρήση σε δημόσιους δρόμους.

Το Owl διαθέτει σωληνωτό πλαίσιο, έχει carbon σώμα, ζάντες από μαγνήσιο, ενώ το ύψος του φτάνει μόλις τα 99 εκατοστά. Έχει πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, μεγάλη σταθερή αεροτομή, μεγάλο διαχύτη, με τους πλαϊνούς καθρέπτες να είναι τοποθετημένοι πάνω στις μπροστά κολόνες.

Παράλληλα η εταιρία σκέφτεται και την αγωνιστική έκδοση του και θα την κατασκευάσει μόνο αν υπάρξει η απαιτούμενη ζήτηση.

ΠηγήTopgear.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...