Τον περασμένο Ιανουάριο η Volkswagen ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 800 εκατ. δολάρια (727 εκατ. ευρώ) προκειμένου να επεκτείνει το εργοστάσιο της στη πόλη Chattanooga του Τενεσί των ΗΠΑ, ώστε αυτό να κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα βασίζονται στην MEB πλατφόρμα.

Σήμερα, η γερμανική εταιρία κάνει γνωστό ότι οι εργασίες επέκτασης έχουν ξεκινήσει, έτσι ώστε αυτό να είναι έτοιμο για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων το 2022. Πιο συγκεκριμένα, η Volkswagen μεγαλώνει το βαφείο του εργοστασίου κατά 52.400 τ.μ., ενώ συνολικά θα δημιουργηθούν 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ο CEO της Volkswagen, Herbert Diess, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Οι Η.Π.Α. είναι μια από τις σημαντικότερες τοποθεσίες για εμάς και η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Chattanooga αποτελεί βασικό κομμάτι της στρατηγικής μας ανάπτυξης στη Βόρειο Αμερική. Η ομάδα διαχείρισης, με επικεφαλής τον Scott Keogh, δεσμεύεται να συνεχίσει να αυξάνει το μερίδιο αγοράς μας τα επόμενα χρόνια. Μαζί με τις συνεχιζόμενες επενδύσεις μας και την αύξηση της τοπικής παραγωγής, ενισχύουμε τα θεμέλια για μια βιώσιμη ανάπτυξη του εμπορικού σήματος της Volkswagen στις ΗΠΑ.

Η εταιρία αναφέρει ότι το εργοστάσιο θα μπορεί να παράγει στην ίδια γραμμή παραγωγής τόσο ηλεκτρικά, όσο και συμβατικά αυτοκίνητα. Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που θα κατασκευάζει το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα είναι το ID.4, δηλαδή η έκδοση παραγωγής του ID Crozz, ενώ θα ακολουθήσει και η έκδοση παραγωγής του ID Buzz. Αυτά, έρχονται να προστεθούν στα Atlas, Atlas Cross Sport και Passat, που συναρμολογούνται σήμερα.

H εταιρία θέλει μέχρι το 2025 να πουλά 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά μοντέλα ετησίως, μιας και θα προσφέρει στην αγορά περισσότερα από 20 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. H Volkswagen, εκτός από τα εργοστάσια της σε Zwickau (Γερμανία) και Chattanooga (ΗΠΑ), θα κατασκευάζει επίσης ηλεκτρικά μοντέλα σε δύο εργοστάσιά της στη Κίνα (Anting και Foshan) από το 2020, ενώ από το 2022 θα τα κατασκευάζει και στα εργοστάσιά της σε Έμντεν, Ανόβερο, Δρέσδη (Γερμανία) και στο Μλάντα Μπολσελάφ της Τσεχίας.