Αυτό είναι το ταχύτερο τρακτέρ του κόσμου

Σχετικά άρθρα

O Guy Martin βελτίωσε περαιτέρω το ρεκόρ του ταχύτερου τρακτέρ του κόσμου, αφού κατάφερε, με ένα βελτιωμένο τρακτέρ της JCB, να πιάσει κατά μέσο όρο τα 217,569 χλμ/ώρα (131,191 μίλια/ώρα) στον διάδρομο του αεροδρομίου Elvington, κοντά στο York της Αγγλίας. Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε σημειώσει ο Martin τον περασμένο Ιούνιο, πιάνοντας τα 166,7 χλμ/ώρα.

Το τρακτέρ μετρήθηκε σε δύο κούρσες, και προς τις δύο κατευθύνσεις, με την μέγιστη ταχύτητα που κατάφερε και έπιασε ήταν τα 153,7 μίλια/ώρα (247,356 χλμ/ώρα).

Το τρακτέρ κινείται με έναν 7,2-λίτρων, 6-κύλινδρο DieselMax κινητήρα, απόδοσης 1.000 ίππων και 2.500 Νm ροπής. Για την εξέλιξη του τρακτέρ, η Williams Advanced Engineering βοήθησε την JCB, έτσι ώστε αυτό να χάσει τα περιττά κιλά και να γίνει πιο αεροδυναμικό. Ο κινητήρας συνεργάζεται με ένα εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο έχει πάρει την θέση του εργοστασιακού CVT.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...