Η Tesla, μια εταιρία σχεδόν 15 χρόνων, αντιμετώπισε σημαντικές καθυστερήσεις κατά το λανσάρισμα των τριών μοντέλων που έχει σήμερα στην γκάμα της, και κυρίως του Model 3. Φαίνεται, όμως, ότι όλα αυτά αποτελούν παρελθόν και είναι έτοιμη να παραδώσει φέτος κοντά στα 450.000 αυτοκίνητα. Αντίστοιχα -σοβαρά- προβλήματα παραγωγής και παράδοσης αντιμετώπισαν πρόσφατα παραδοσιακές εταιρίας, καθώς Audi και Jaguar μετέθεσαν αρκετούς μήνες αργότερα τις πρώτες πωλήσεις των E-Tron και το I-Pace.

1

Φαίνεται, όμως, ότι ούτε η Porsche θα αποφύγει αντίστοιχα προβλήματα, όντας η τελευταία μεγάλη εταιρία που μπαίνει στον “χορό” των ηλεκτρικών. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα καθυστερήσει την έναρξη των παραδόσεων της Taycan 8 με 10 εβδομάδες, όπως αποκαλύπτει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβε ένας Νορβηγός, ο οποίος έχει κάνει κράτηση για το ηλεκτρικό sedan.

2

Χαρακτηριστικά το e-mail εξηγεί την κατάσταση:

Η Taycan είναι το πρώτο μας πλήρως ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο αναπτύχθηκε από το μηδέν και κατασκευάζεται σε ολοκαίνουργιο εργοστάσιο. Όλοι οι εργαζόμενοι της Porsche εργάστηκαν με μεγάλη πίεση για να αρχίσουν να παραδίδουν τη Taycan όπως είχε προγραμματιστεί τον Ιανουάριο. Ακόμα και λόγω της τεράστιας πολυπλοκότητας γύρω από την παραγωγή του Taycan, πρέπει να αναφέρουμε ότι δυστυχώς οι ημερομηνίες παράδοσης καθυστερούν κάπως.

Όπως είναι σήμερα, αναμένουμε καθυστερήσεις περίπου οκτώ έως δέκα εβδομάδων και ο νέος χρόνος παραγωγής για το αυτοκίνητό σας θα κοινοποιηθεί μέσω του αντιπροσώπου σας μόλις αυτό είναι έτοιμο. Σας ζητούμε ταπεινά συγγνώμη και εγγυόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραδώσουμε τη Porsche Taycan το συντομότερο δυνατό.