Η Lotus ξεκίνησε τις δοκιμές της ηλεκτρικής Evija, απόδοσης 2.000 ίππων

Σχετικά άρθρα

H Lotus έκανε σήμερα γνωστό ότι η Evija έχει εισέλθει στην αρχική φάση της κατασκευής της στο Ηνωμένο Βασίλειο και για το λόγο αυτό έδωσε στη δημοσιότητα ένα video του πρωτοτύπου #2 να κάνει δοκιμές εξέλιξης σε μια ιδιωτική πίστα.

Το παραπάνω video έκανε πρεμιέρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην έκθεση αυτοκινήτου στην Guangzhou, της Κίνας, καθώς η παγκόσμια περιοδεία του ηλεκτρικού hypercar συνεχίζεται.

Η βρετανική εταιρία τάραξε τα νερά τον περασμένο Ιούλιο με την παρουσίαση της Evija και τώρα ανακοινώνει ότι το χρονοδιάγραμμα τηρείται, έτσι ώστε η παραγωγή του αυτοκινήτου να ξεκινήσει μέσα στο 2020.

Το πρώτο βρετανικό ηλεκτρικό hypercar αποδίδει 2.000 άλογα και 1.700 Nm ροπής, ενώ διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ανά τροχό κάτι που το κάνει τετρακίνητο. Η μπαταρία ιόντων-λιθίου είναι 70 kWh, και για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 6 δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε 9 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα.

Διάβασε ακόμα

Επίσημο: Lotus Evija με 2.000 άλογα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα