Καλώς ή κακώς, την Greta Thunberg την γνωρίζει πλέον όλος ο πλανήτης έχοντας γίνει η “φωνή του περιβάλλοντος”. Η 16-χρονη ακτιβίστρια από την Σουηδία έγινε γνωστή μετά τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα το 2018, κάτι που στη συνέχεια έφερε την εμφάνισή της στο εξώφυλλο του περιοδικού Time, την ομιλία της στην διάσκεψη κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα τον Σεπτέμβριο κλπ.

Ο Jeremy Clarkson, γνωστός για τον μοναδικό, φλεγματικό και πολλές φορές ισοπεδωτικό του ύφος μίλησε στην βρετανική εφημερίδα The Sun, λέγοντας:

Όποιον ξέρω και είναι κάτω από 25 χρονών, δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον για τα αυτοκίνητα. Η Greta Thunberg σκότωσε τις εκθέσεις και τις εκπομπές αυτοκινήτου. Διδάσκονται στο σχολείο, προτού πουν “μαμά και μπαμπά”, ότι τα αυτοκίνητα είναι κακά, και μπαίνει στο κεφάλι τους.

Για πρώτη φορά, η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι τόσο έκδηλη και δεν πρέπει να είμαστε ανόητοι. Είναι κάτι που συμβαίνει και πρέπει να αλλάξεις γνώμη.

Μόνο ένας ανόητος δεν αλλάζει γνώμη όταν βλέπει αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία. Το ερώτημα είναι τι πρέπει να κάνουμε γι ‘αυτό; Αυτή είναι μια πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση παρά αυτό που συμβαίνει. Το να λες πως όλοι θα πεθάνουμε, δεν πρόκειται να λύσει τίποτα.

Στις σχετικές ειδήσεις οι Clarkson, Hammond και May ετοίμασαν ένα νέο επεισόδιο του The Grand Tour, το “The Grand Tour Presents: Seamen”, που θα προβληθεί στις 13 του Δεκέμβρη.