Την Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου, οι Lewis Hamilton και Valentino Rossi βρέθηκαν στην πίστα Ricardo Tormo για ένα αξιομνημόνευτο track day, καθώς αντάλλαξαν τα αγωνιστικά τους με σκοπό να περάσουν καλά. Κάθε ένας από τους δύο, έδωσε όλα του τα μυστικά στον άλλον, με τους Hamilton και Rossi να ήταν σε θέση να ολοκληρώσουν πολλούς γύρους και στο τέλος της ημέρας μοιράστηκαν τις ιδέες και τις γνώσεις τους σχετικά με το αγωνιστικού του άλλου.

Ο Valentino Rossi οδήγησε την Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+, το μονοθέσιο με το οποίο ο Lewis έτρεξε το 2017 και κέρδισε το τέταρτο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ ο Lewis οδήγησε τη Yamaha MotoGP YZR-M1, τη μηχανή που έτρεξε ο Valentino στο φετινό πρωτάθλημα του MotoGP, με τις φήμες να λένε ότι ο Βρετανός ήταν μόλις 4 δευτ. πιο αργός από τον Ιταλό.

Από την άλλη, ο Rossi φάνηκε πιο εξοικειωμένος με το μονοθέσιο της F1, καθώς ο επικεφαλής στρατηγικής της Mercedes-AMG F1, James Vowles, επαίνεσε την προσεκτική προσέγγιση του Ιταλού αναβάτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Vowles αποκάλυψε ότι ο Rossi ήταν ιδιαίτερα καλός στο φρενάρισμα και στην είσοδο των στροφών, ενώ παράλληλα είχε καλές εξόδους από τις αργές στροφές της πίστας. Ωστόσο, ο επτά φορές πρωταθλητής του MotoGP έχανε χρόνο σε σχέση με τον Hamilton στις γρήγορες στροφές και ανοιχτές καμπές της πίστας στη Jerez.