Το 2019 ήταν η πρώτη χρονιά του νεαρού Μονεγάσκου ως επίσημου οδηγού της Scuderia Ferrari, και είναι παραπάνω από σίγουρο ότι θα την θυμάται για όλη του τη ζωή.

Η απόδοση του ήταν εξαιρετική, καθώς κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη του νίκη στην F1 στο Βέλγιο (η οποία ακολουθήθηκε από ακόμα μια στη Monza), πήρε τις περισσότερες pole position από κάθε άλλο οδηγό στο πρωτάθλημα του 2019 (6+1 στο Μεξικό, λόγω τιμωρίας του Verstappen), ανέβηκε 10 φορές στο podium, ενώ έκανε σε τέσσερις πίστες τον ταχύτερο γύρο. Το κυριότερο όμως, ήταν πως τερμάτισε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος μαζεύοντας 264 βαθμούς, 24 περισσότερους από τον team mate του, Sebastian Vettel.

Η Ferrari βλέπει στο πρόσωπο του Charles Leclerc τον μελλοντικό της πρωταθλητή, γι’αυτό και μόλις πριν λίγα λεπτά ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το συμβόλαιο του 22-χρονου μέχρι και το 2024. Ο Leclerc είναι μέλος της οικογένειάς της Ferrari από το 2016, με τη ιταλική ομάδα να είναι υπερήφανη για τα αποτελέσματα ενός οδηγού που ξεκίνησε από την ακαδημία της.